Bolnavii de cancer de colon care au un nivel ridicat de vitamina D în sânge au şanse mai mari de supravieţuire decât ceilalţi, potrivit unui studiu publicat, miercuri, în Journal of Clinical Oncology, bazat pe studierea evoluţiei postoperatorii a aproape 1600 de pacienţi, informează Reuters, citat de Agerpres.

Acesta este primul studiu care face o corelaţie între supravieţuirea pe termen lung a pacienţilor cu cancer de colon şi nivelul vitaminei D din sânge. S-au analizat probe de sânge de la aproape 1.600 pacienţi care fuseseră operaţi de cancer la colon. S-a descoperit că prezenţa vitaminei D avea cel mai mare efect la bolnavii cu cancer în stadiul 2, atunci când tumora poate fi destul de mare, dar boala nu s-a extins în restul organismului.

Vitamina D, cunoscută sub numele de vitamina soarelui, este produsă în organism atunci când pielea este expusă la soare. Vitamina se găseşte şi în unele alimentare, precum grăsimea din ficatul de peşte, ouăle şi peştele gras (somon, hering şi macrou). Ea este cunoscută pentru rolul său de stimulent în absorbţia calciului şi în formarea oaselor. Unele studii au sugerat, de asemenea, o legătură între nivelurile scăzute de vitamina D şi riscurile mai mari de a dobândi o seamă de afecţiuni acute şi cronice.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!