Medicii le recomandă celor care se vindecă de cancer să fie atenţi la sănătatea lor deoarece riscă să moară din cauza altor boli.

Medicii le recomandă celor care se vindecă de cancer să fie atenţi la sănătatea lor deoarece riscă să moară din cauza altor boli.

se vindecă de cancer

Supravieţuitorii de cancer riscă să moară din cauza altor boli

Aproape jumătate dintre supravieţuitorii de cancer mor din cauza altor afecţiuni, cum ar fi cele cardiovasculare sau respiratorii, arată concluziile unui studiu realizat de cercetătorii de Universitatea Commonwealth, din Virginia, informează MSN.

“După ce descoperă că au cancer, medicii şi supravieţuitorii se concentrează pe tratamentul acestuia, neglijând prevenţia şi tratarea altor boli sau eventuale complicaţii”, a declarat doctorul Yi Ning, care a făcut parte din echipa de cercetare.

Ning şi colegii ei au cercetat 1.807 supravieţuitori ai cancerului, care aveau peste 17 ani. Subiecţii au fost bolnavi în perioada 1988 – 2004 şi au suferit adesea de cancer la sân, prostată, cancer cervical, de plămâni sau colorectal.

63.2% dintre supravieţuitorii de sex masculin şi 66.9% dintre surpavieţuitorii de sex feminin s-au îmbolnăvit de o boală cardiovasculară, 58.7% bărbaţi şi 62% femei au suferit de tensiune, 61.3% bărbaţi şi 70.5% femei aveau nivelul colesterolului foarte mare.

Pe parcursul perioadei în care s-a desfăşurat studiul, 776 de supravieţuitori ai cancerului au murit: 51% din cauza cancerului, iar 49% din cauza altor boli. Pe primul loc s-au situat bolile cardiovasculare.

Cu cât supravieţuitorii trăiau mai mult cu atât cauzele morţii erau altele decât cancerul.

32.8% au murit din cauza altei boli la cinci ani după ce fuseseră diagnosticaţi cu cancer, în comparaţie cu 62.7% care au murit după 20 de ani.

sursa: TVR Info

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!