Skip to main content

Medicii avertizează: Cancer al vârstnicilor, diagnosticat din ce în ce mai des la tineri

Cancerul colorectal este considerat o problemă care afectează în special persoanele în vârstă, însă oamenii de ştiinţă avertizează că numărul cazurilor pacienţilor cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani a crescut îngrijorător în ultimii ani. Cele mai multe cazuri de cancer colorectal sunt descoperite în continuare la oamenii în vârstă, cu 90% dintre […]

Cele mai periculoase alimente care vă pot îmbolnăvi de cancer

Peste 450.000 de europeni se îmbolnăvesc anual de cancer colorectal, iar peste 230.000 își pierd viața din cauza acestei afecțiuni, spun statisticile Organizației Mondiale a Sănătății. Specialiștii oncologi afirmă că această boală este una a omului modern, pentru că apare și pe fondul alimentației dezechilibrate, bogate în carne, lactate procesate și alimente cu aditivi. “Cele mai periculoase sunt […]

Boala ce poate fi anunțată de balonări, crampe și scădere ponderală

Cancerul colorectal (CRC) este o problemă de sănătate frecventă, fiind a treia cauză de cancer, după cel de prostată și de sân, și a doua cauză de mortalitate prin cancer în lume, afirmă dr. Mihăiță Pătrășescu, medic specialist gastroenterologie la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”. Potrivit acestuia, aproximativ 20% din cazurile de […]

Ajutor neașteptat în tratarea cancerului

Aspirina poate prelungi viața pacienților care au cancer. Mai mult, împiedică răspândirea bolii la alte organe din corp, potrivit unui studiu al Universității Cardiff. Cercetătorii britanici au analizat 71 de studii anterioare, în care 120.000 de pacienți cu un cancer de colon, sân sau de prostată, au luat doze mici de aspirină regulat. Ei au avut o […]

Boala care ucide din cauza rușinii. Este a doua cauză de mortalitate în România

Boala care ucide din cauza rușinii. Este a doua cauză de mortalitate în România

Cancerului de colon şi rect este a doua cauză de mortalitate în România, iar numărul deceselor este din ce în ce mai mare. Specialiștii spun că numeroși oameni își pierd viața pentru că le este rușine să meargă la medic. Ca să îi ajute pe aceștia, o asociaţie de pacienţi a adus pentru prima dată […]

Despre cancerul peritoneal

Despre cancerul peritoneal

Toate organele din cavitatea abdominală – cum ar fi stomacul, intestinul – și peretele abdominal sunt acoperite cu un strat subțire de celule. Acest strat se numește “foița peritoneală” sau “peritoneul”. Din păcate, peritoneul poate fi invadat de celule canceroase. Această condiție este cel mai frecvent numită “cancer peritoneal” dar mai poate fi denumită malignitatea […]

Puterea Pelinului Dulce (Artemisia annua) pentru tratamentul cancerului

Puterea Pelinului Dulce (Artemisia annua) pentru tratamentul cancerului

Hipocrate folosește această plantă ca remediu împotriva reumatismului. Dr. Hulda Clark a descoperit că combinarea pelinului dulce cu coaja de nuc verde și cuișoare, poate curăța corpul de diferite paraziți, care cauzează boli grave, cum ar fi cancerul, demența, durerea articulară etc. Afecțiunile în care Dr. Hulda Clark recomandă tratamentul cu combinația de pelin dulce, […]

Cele mai eficiente plante în terapia cancerului de colon

Studiile de specialitate din ultimii ani arată că o alimentaţie bogată în fructe, legume şi fibre vegetale celulozice reduce, în mod semnificativ, riscul apariţiei cancerului de colon. De asemenea, tratamentele naturiste sunt de mare ajutor, atât prin efectul direct asupra bolii canceroase, cât şi prin stimularea capacităţii imunitare a organismului în lupta împotriva agresiunii unor […]

Alimentul care încetinește dezvoltarea cancerului intestinal

Doar o mână de nuci consumată zilnic poate ajuta la încetinirea creșterii tumorilor canceroase, potrivit unui studiu recent. Oamenii de știință susțin că acizii grași Omega-3 care se găsesc în fructele oleaginoase pot reduce inflamația în cazul cancerului intestinal. Tot compușii din nuci sunt și cei care fac ca tumorile maligne să nu se mai […]

Dieta care crește riscul de cancer de colon

După două săptămâni în care persoana consumă produse de tip fast-food și alimente bogate în grăsimi riscul de cancer de colon crește semnificativ, atenționează oamenii de știință. Printre preparatele care favorizează acest tip de cancer se numără fripturile, burgerii, snack-urile. În cadrul cercetării, participanții au fost împărțiți în mai multe grupe. O parte dintre ei […]