Descoperă cum să îți detoxifiici sistemul limfatic. Detoxifierea profundă a sistemului limfatic.

Dacă vrei să-ți schimbi modul de alimentație pentru a începe un proces de detoxifiere a sistemului limfatic, trebuie să știi că există mai multe modalități de a-l realiza, aici îți explicăm cum să faci acest lucru urmând pașii și învățăturile doctorului Robert Morse, vei putea detoxifia organismul prin consumul de fructe și legume crude însoțind procesul cu plante medicinale.

Schimbarea stilului de alimentație trebuie făcută atunci când se simte nevoia de a combate simptomele de slăbiciune, oboseală, anxietate sau nervozitate, căderea părului, transpirații, dureri și inflamații articulare, iritabilitate, printre alte simptome care sunt vândute ca fiind tipice vârstei, chiar dacă sunt rezultatul unui stil alimentar eronat.

Există diferite diete pentru a obține o detoxifiere de la mai lentă la mai rapidă dar cu mai multe simptome pe care trebuie să știți să le controlați, idealul dacă nu ați făcut-o niciodată, este să începeți cu o dietă de tranziție până când ajungeți la starea maximă de regenerare celulară, acest lucru poate dura luni de zile, deoarece procesul de intoxicare a fost generat de ani de zile.

Ceea ce se încearcă este să eliberezi organismul de reziduurile și toxinele care împiedică buna funcționare a acestuia pentru a profita de energie, să simți corpul ușor, mintea limpede și acea senzație de a mânca lumea indiferent de vârsta pe care o ai.

Găsiți aici:

  • Alimente pentru detoxifierea sistemului limfatic.
  • Dieta de detoxifiere profundă.
  • Diete pentru detoxifiere și regenerare celulară în profunzime.

5 diete pentru o detoxifiere profundă

Detoxifierea sistemului limfatic, conform Dr. Robert Morse

Diete de 30 de zile pentru detoxifiere și regenerare celulară în profunzime.

Îți oferim 5 tipuri de diete din care poți alege, îți recomand să începi cu dieta de tranziție ușoară pentru a-ți obișnui cu organismul înainte de a urma o dietă mai intensă.

Dieta de tranziție sau de întreținere

Dieta blândă care se bazează pe eliminarea mușcatelor dăunătoare și creșterea consumului de fructe, legume cu frunze verzi, semințe și nuci activate, germeni, scăderea consumului de sare și uleiuri. Cu această dietă este posibilă corectarea obiceiurilor proaste, cu un efect moderat de curățare a toxinelor și o pierdere semnificativă în greutate.

Dieta curată

Ceva mai purificatoare decât dieta de tranziție, ajută la evitarea multor boli, postul uscat se practică între 14 și 16 ore și se consumă fructe și legume gătite, germeni sau nuci activate, dar se renunță la leguminoase, se va observa și o scădere în greutate, dar nu implică pierderea sănătății.

Dieta crudă

Cu acest tip de alimentație sănătoasă există un mare efect de curățare a sistemului limfatic, acesta ajunge să se întinerisească și putem inversa boala, se bazează pe realizarea a patru mese pe zi, două de fructe și două de legume cu nuci, semințe și germeni, apă de mare pentru sărare și ulei de cocos sau de măsline în cantități mici.

Dieta de detoxifiere

Cu acest tip de dietă de detoxifiere, vom observa simptomele care se declanșează prin eliminarea toxinelor și a mucusului din interiorul nostru, postând 14/16 ore, aici important este să nu mai mâncăm semințe, germeni, nuci care nu sunt atât de bune pentru sănătate și să ne hrănim doar cu fructe sau legume la fiecare masă, putem săra cu apă de mare și asezona cu ulei de măsline sau ulei de cocos.

Dieta cu fructe

Acest tip de dietă intensivă, ar trebui folosită dacă există vreo boală gravă care afectează sănătatea, planul este de a practica postul timp de 14/16 ore și mâncând doar fructe se poate încetini evoluția oricărei boli, se bazează pe mâncatul acestora fără a le amesteca și respectând digestia între ingerări.

Cum să detoxifici sistemul limfatic

A te detoxifia înseamnă a elimina toate acele toxine prinse în organism, a scăpa de o substanță care intoxică sau provoacă dependență.

Ajutăm organismul să scape de acizi, mucus, paraziți și metale, precum și să schimbe gândurile în unele pozitive, deoarece acestea generează procese dăunătoare, ne blochează energia și sunt capabile să provoace boli.

Pentru acest proces de detoxifiere este important să analizăm tot ceea ce mâncăm, bem, respirăm sau ne punem pe piele.

Conștientizarea stilului nostru de alimentație ne poate da indicii despre lipsa de sănătate, afecțiunile de care suferim, excesul de greutate, de aceea consumul de fructe și legume cu frunze verzi este începutul acestui mare proces de vindecare și regenerare.

Sistemul limfatic este principalul canal de curățare al organismului și este considerat o parte foarte importantă a sistemului autoimunitar,înțelegerea modului în care funcționează este vitală pentru a ști cum se generează boala și pentru a o putea inversa.

Dacă te interesează dieta de detoxifiere pentru a te ajuta să elimini toxinele și mucusul acumulate în organism, începe cu trecerea la o dietă crudă.

8 Sfaturi de bază pentru a începe o detoxifiere

  1. Eliminați carnea și peștele din alimentație.
  2. Eliminați laptele și toate produsele lactate.
  3. Nu consumați ouă.
  4. Creșteți consumul de fructe proaspete prin numărul de bucăți și smoothie-uri.
  5. Consumați legume cu frunze verzi (salată, spanac, rucola, …).
  6. Reduceți consumul de legume care nu sunt cu frunze verzi, consumați-le la aburi sau la cuptor fără ulei, dacă treceți prin tigaie înlocuiți uleiul cu apă, veți vedea că nu există nicio diferență de gust sau de textură.
  7. Stabilește obiectivul de a crește alimentele pline de viață, până când se ajunge la 50% pe mâncare gătită.
  8. Reduce consumul de leguminoase și cereale, deoarece sunt generatoare de mucus.

10 pași pentru a înclina balanța de putere

  1. Mâncând doar fructe dimineața, spre deosebire de carbohidrați care oferă doar vârfuri de energie, fructele mențin energia într-un mod liniar.
  2. Ajutați rinichii cu plante medicinale, înlocuiți cafeaua sau ceaiul cu infuzii de plante medicinale, eliberați suprarenalele și oferiți un ajutor suplimentar rinichilor pentru a se purifica mai bine, alegeți dintre cele mai benefice cum ar fi, urzica, moringa, pătrunjelul, coada-calului, astragalus, ginseng, sunt câteva exemple pentru o dietă de detoxifiere.
  3. Evită să sărezi prea mult mâncărurile, sarea se asimilează altfel dacă nu este cu fluor sau iod, mult mai bine folosește apă de mare, poți încerca și sarea organică de Himalaya.
  4. Fă mișcare,mersul pe jos, mersul pe bicicletă, alergatul, înotul sau săriturile pe un covor ajută sistemul limfatic să mute toxinele în exterior.
  5. Că mâncarea ta este integrală, pastele, orezul, făinurile, oferă mai mulți nutrienți decât albușurile rafinate, deși ideal este să te lipsești de ele deoarece produc mucus.
  6. Consumați nuci și semințe întotdeauna activate, acest lucru se obține prin înmuiere în apă între 2 ore și 8 ore.
  7. Practicați postul intermitent, cea mai bună opțiune pentru a însoți o dietă de detoxifiere, asigurați-vă că ultima masă este la ora 20:00 după-amiaza și rupeți postul pe la ora 9:00 sau 10:00 a doua zi dimineața, în timp puteți încerca să ajungeți la 16 ore de post uscat.
  8. Periajul uscat, metodă simplă și eficientă pentru a ajuta sistemul circulator să se pună în mișcare, deplasează energia cu o simplă mișcare rotativă, pornind de la tălpile picioarelor până la gât.
  9. Băile cu sare, o altă metodă simplă de a scoate toxinele prin piele, deoarece acționează ca o dializă, 1 kilogram de sare la 100 de litri de apă și faceți baie timp de 10-15 minute, așteptați încă 15 minute înainte de a vă clăti pentru ca sarea să acționeze.
  10. Folosiți clismele pentru a trage fecalele acumulate în intestine, acestea vor fi înmuiate și târâte datorită consumului de fructe și legume, mai ales fructe acide, într-o dietă de detoxifiere este un punct important de care trebuie ținut cont.

Ce sunt crizele de vindecare

În momentul în care ne schimbăm modul de alimentație și introducem fructe și legume cu frunze verzi care sunt mari eliminatoare de toxine, are loc o schimbare internă importantă, o schimbare de viață, toxinele încep să se deplaseze ca și mucusul blocat în sistemul limfatic sub formă de grăsime, care provoacă simptome pe care nu trebuie să le confundăm cu boala ci în vindecare.

Dacă simptomele sunt prea acute și cauzează multe dureri de cap, greață, vărsături puteți încetini procesul prin includerea de grăsimi naturale precum avocado, sau mai multe legume fierte la aburi, înțelegerea modului în care funcționează alimentația ne va conduce rapid spre o viață plină de sănătate.

Începeți cu o dietă de detoxifiere de tranziție

Dieta de tranziție este ceea ce numim schimbarea alimentației, există multe diete pentru a efectua o detoxifiere, dar majoritatea nu țin cont de alimentele care produc toxine și mucus, dacă vrei una mai sănătoasă și să nu generezi un stres organismului atât de dăunător pentru sănătate, poți urma această dietă de tranziție.

Acest stil de alimentație este destul de detoxifiant deoarece se elimină multe alimente nocive și oferă multă hidratare și nutriție prin intermediul fructelor și legumelor crude, dar va veni un moment în care va trebui să aprofundezi dacă vrei să elimini toxinele și mucusul încorporat în organism.

Trebuie făcută o schimbare treptată pentru a evita simptomele puternice care sunt generate de trecerea drastică la o dietă crudă și căderea în greșeala de a crede că în loc să ne vindecăm ne îmbolnăvim.

Primul pas este să nu mai consumați alimentele de pe listă:

  1. zahăr
  2. grăsimile procesate și saturate
  3. băuturile răcoritoare și sucurile industriale (chiar dacă pe etichetă scrie 100% natural)
  4. cofeină
  5. alcool
  6. sare în exces
  7. laptele și toate produsele lactate
  8. carnea procesată
  9. alimente procesate
  10. carbohidrați rafinați (făinuri și cereale)

Ține aceste produse departe de tine cel puțin o lună, acceptând ritmul tău, pentru a nu te copleși și a nu cădea în tentația de a le consuma din nou.

Aveți grijă la rețetele vegane și vegetariene, deoarece majoritatea includ alimente precum făinuri, ouă, lapte sau cereale care formează mucus și toxine, căutați rețete care combină alimente proaspete, fără a fi nevoie să fie gătite.

Al doilea pas este să vă familiarizați cu postul uscat

Acesta constă în a ține stomacul gol de la cina din ziua precedentă până când rupem postul în dimineața următoare, începem prin a menține cele 12 ore și continuăm să încercăm până când ajungem la 14 ore sau mai bine 16 ore de post uscat, adică fără a lua solide sau lichide.

Postul uscat face ca organismul nostru să se repare, s-a dovedit că menținerea corpului gol intermitent face ca celulele stem să se reproducă, prelungind pur și simplu timpul în care organismul se află în modul de reparare și regenerare în timpul nopții.

Al treilea pas este să introduceți alimente crude în toate mesele pe care le luați

Este important să rupeți postul cu fructe acide, ingerarea fructelor pe stomacul gol face ca toate substanțele nutritive și vitaminele să fie valorificate, sucul pe care îl conțin acestea fiind cele care ne hidratează cu adevărat organismul la nivel celular.

Alege doar un singur tip de fruct pe rând și în cantitatea pe care o dorești pentru a te simți sătul, mai târziu poți lua un smoothie sau un suc de fructe în timpul dimineții sau să iei fructe întregi, iar la prânz și la cină umple farfuria cu legume cu frunze verzi.

Pentru consumul de fructe trebuie să aveți clar combinația acestora pentru a evita gazele și digestia proastă.

Cum se urmează dieta de tranziție

  • Practicați un post între 12/16 ore cel puțin și alegeți un fruct, dacă este acid mai bine, dar încercați să nu amestecați mai multe fructe și dacă o faceți să fie toate acide sau acide și neutre
  • În timpul dimineții poți lua smoothie-uri de fructe sau smoothie-uri verzi sau mai multe fructe întregi și în cantitatea pe care o dorești, nu trebuie să te îngrijorezi de zahărul pe care îl conține, deoarece organismul îl asimilează rapid și îl transformă în energie.
  • În timpul mesei trebuie să ne asigurăm că o salată bună de frunze verzi sau legume fără amidon ocupă 80% din farfurie și o putem însoți cu legume la abur sau la cuptor evitând excesul de ulei și sare, ne putem juca cu condimente precum praf de usturoi, oregano, alge sau apă de mare, se poate combina și cu leguminoase sau quinoa.
  • Pentru gustare ar trebui să vă jucați și cu aportul de fructe fie întregi, fie în smoothie-uri, smoothie-uri sau chiar înghețată dacă lăsați bucăți de fructe în congelator și le lichefiați cu apă sau băutură vegetală fără a adăuga niciun îndulcitor, deși puteți folosi curmale înmuiate întregi sau sub formă de sos.
  • Iar la cină că salata este din nou protagonistă și poți însoți din nou cu legume, leguminoase, semințe sau nuci, sau chiar cartof dulce la cuptor și avocado pentru a simți sațietatea.

Alimente pentru detoxifierea sistemului limfatic. Recomandări de alimente sănătoase

Ocazional putem adăuga năut sau linte activată cel puțin 8 ore, deși ni s-a spus mereu că sunt foarte sănătoase sunt formatori de mucus, dar în timpul unei diete de tranziție le puteți consuma cu moderație. Leguminoasele pot fi luate în tocăniță, în salată, sub formă de omletă sau pâine.

Înlocuirea orezului cu quinoa și, de asemenea, consumul moderat al acesteia ajută în procesul de detoxifiere a organismului.

Semințele și nucile trebuie consumate cu atenție, ele ne servesc pentru a avea o senzație de sațietate în timp ce facem schimbarea către o alimentație mai sănătoasă, cel mai bine este să le luăm activate timp de 8 ore în apă, să le clătim bine și să le luăm crude sau să profităm pentru a face sosuri sau brânzeturi cu ele.

Introduceți germenii în tranziție, sunt o sursă excelentă de minerale, semințele activate scot tot potențialul de a deveni plante, așa că este momentul cel mai optim pentru a le consuma, le puteți adăuga în salate sau smoothie-uri.

Cum să germinezi semințe într-un mod simplu, în 5 pași

  1. Lasă semințele la înmuiat timp de 8 ore.
  2. Clătiți bine semințele și scurgeți tot lichidul.
  3. Așezați semințele într-un borcan de sticlă cu plasă de țânțari sau capac cu găuri sau într-o sticlă de plastic pe care o puteți găuri pentru a scurge spălătura din fiecare zi.
  4. Lăsați semințele într-un loc întunecat, în trei sau patru zile încolțesc și le puteți folosi, depinde cum vă plac.
  5. Când germenii sunt gata, treceți-i într-un recipient pe care îl puteți pune în frigider și vă vor rezista câteva săptămâni.

Digestia fiecărui fruct și legumă

Este un lucru de care trebuie să ținem cont în toate tipurile de alimente și pe care nu-l observăm niciodată, de obicei amestecăm mâncarea cu diferite tapas, fructe de post, cafea, înghețată sau paste și câteodată cu niște lichior, este o modalitate de a pierde energie și de a nu profita la maximum de nutrienții oferiți de fiecare aliment în parte.

Venim din cultura conform căreia fructele sunt esențiale pentru a încheia prânzul și cina, cu excepția mărului și a ananasului care sunt singurele fructe capabile să reziste acizilor de digerare a restului alimentelor, amestecurile produc gaze, disconfort, somn și disconfort.

Aici ne vom concentra asupra timpilor de digestie, deoarece o combinație proastă între ele sau nerespectarea timpilor lor poate genera, de asemenea, simptome supărătoare precum cele descrise mai sus.

Fructele care au o digestie mai rapidă dacă sunt luate singure sunt pepenele roșu, pepenele galben și papaya, în 20 de minute au fost digerate și pot fi consumate din nou, de aceea fiind de digestie rapidă este mult mai bine să le consumăm fără a le amesteca cu un alt aliment pentru a evita fermentarea.

Tabelul de alimente și timpul aproximativ de digestie

Sucurile și smoothie-urile care sunt strecurate și majoritatea fructelor.
Pepene verde, pepene galben, papaya.
20 de minute
Portocale, mandarine, grapefruit și struguri.30 de minute
Roșii sau castraveți.35 de minute
Mere, pere, piersici sau cireșe și legume precum țelina, ardeii sau legumele cu frunze verzi.40 de minute
Legume la aburi sau la cuptor.45 de minute
Legume care cresc sub pământ, cum ar fi morcovii, napii, păstârnacul sau sfecla.50 de minute
Cartofi, cartofi dulci cu igname, dovleac sau porumb1 oră
Cereale complexe, cum ar fi orezul, hrișca sau ovăzul, linte, mazăre, fasole, năut.90 de minute
Soia din leguminoase, semințe precum cele de floarea-soarelui, dovleac sau susan.2 ore
Nuci3 ore

Cum rămâne cu hidratarea

Trebuie să înțelegem că o bună hidratare nu se bazează pe consumul de litri de apă în fiecare zi, așa cum se recomandă, organismul consumă prea multă energie pentru a filtra excesul de lichide, iar această acțiune slăbește rinichii și glandele suprarenale.

Ceea ce hidratează cu adevărat la un nivel profund este ceea ce se numește lichid viu, iar acesta se găsește în fructele și legumele proaspete, sucul acestora este plin de nutrienți, minerale, vitamine, aminoacizi și acizi grași capabili să ajungă până la celula însăși.

Potrivit doctorului Robert Morse, fructele de pădure, pepenii și fructele în general sunt cei mai buni purificatori ai sistemului limfatic,pe lângă faptul că le oferă hidratarea de care au nevoie, au o acțiune lubrifiantă și sunt mari eliminatori ai toxinelor încorporate în limfă.

Consumul de fructe proaspete ne umple de energie deoarece curăță eficient organismul, zahărul pe care îl conțin este transformat și metabolizat direct în energie pentru celule, de aici și marea diferență între a mânca un fruct și a bea doi litri de apă îmbuteliată, care oferă doar o falsă hidratare.

Este de preferat să înlocuiți apa comercializată cu infuzii care ajută rinichii și să mâncați fructe pentru a potoli senzația de sete, deși dacă începeți schimbarea de alimentație sănătoasă este rar ca organismul să vă ceară băutură în plus dacă mâncați fructe pe tot parcursul zilei.

Ce este placa mucoidă?

Placa mucoidă își are originea în colon, un organ prea sensibil și care nu ține cont de daunele provocate de o alimentație deficitară. Este un organ care produce mucoasă pentru a proteja pereții tractului intestinal de alimentele cu prea multă aciditate, placa mucoidă se acumulează și, în cele din urmă, provoacă multe boli.

Pentru a vindeca și detoxifia în profunzime sistemul limfatic, trebuie eliminată această placă mucoidă care împiedică absorbția majorității nutrienților, mineralelor și vitaminelor.

A avea un colon înfundat generează simptome precum dureri de spate, constipație, insomnie, migrene, gaze, eczeme, oboseală cronică, astm, artrită printre multe alte simptome.

Ajutând la eliminarea plăcii mucoase afectează buna funcționare a ficatului, a pancreasului sau a vezicii biliare, permițând astfel un bun drenaj al sistemului limfatic.
Un individ adult poate acumula până la 13 kilograme de materii fecale vechi amestecate cu mucus și paraziți acumulate de-a lungul anilor, ceea ce duce la stagnare limfatică, deoarece colonul este considerat un organ important de excreție a deșeurilor toxice.

Hrănirea cu fructe și legume crude poate fi suficientă pentru a detoxifia și elimina aceste toxine, precum și utilizarea plantelor medicinale pentru a îndepărta și elimina placa mucoidă este singura modalitate de a-și recăpăta buna funcționare, asta și pentru a nu cădea în consumul de alimente care produc mucus.

Intestinele sunt afectate și de acumularea de paraziți, care adăugați la stagnarea mucusului generează multe boli degenerative și autoimune, în plus este cunoscut faptul că copii cu probleme de autism s-au recuperat după ce au făcut o deparazitare.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!