Cum funcționează

Această dietă, în teorie, funcționează ca o dietă de întărire a sistemului imunitar, o dietă de “echilibrare metabolică” și este concepută pentru a opri răspândirea cancerului. Ea nu este concepută pentru a distruge direct celulele canceroase, ci este concepută pentru a construi diverse aspecte ale sistemului imunitar și pentru a construi fibrilele de colagen, astfel încât cancerul să nu se răspândească.

Dieta Moerman împotriva cancerului

Dr. Cornelius Moerman a fost un medic de țară din Olanda care și-a pus la punct dieta de-a lungul mai multor ani, tratând atât porumbei, cât și apoi pacienți umani care au urmat în mod voluntar planurile sale de tratament. La fel ca și alte câteva tratamente alternative împotriva cancerului, aceasta a fost dezvoltată pe bază de încercări și erori. Cercetările sale au acoperit aproximativ 50 de ani, de la începutul anilor 1930 până la moartea sa în 1988.

La fel ca mulți alți medici alternativi, el considera că “cancerul era [cauzat de] o funcționare defectuoasă a sistemului imunitar care se manifesta în exterior, pe cel mai slab organ al corpului, sub forma unei tumori”.

Există opt nutrienți cheie în această dietă:
1) Vitamina A (necesită vitamina D ca și catalizator),
2) Complexul de vitamine B,
3) Vitamina C,
4) Vitamina E,
5) acid citric,
6) Iod,
7) fier,
8) Sulf

În plus față de aceste opt elemente, Dr. Moerman a identificat 17 simptome ale cancerului, fiecare dintre acestea fiind sugerat a fi abordat de unul sau mai mulți dintre cei opt nutrienți cheie. De fapt, cinci dintre aceste elemente sunt comune printre tratamentele alternative actuale împotriva cancerului. Cele trei excepții sunt: iodul, fierul și sulful.

Fierul este cel mai interesant. Există un “tratament împotriva cancerului cu fier” dezvoltat de vindecătorul austriac R.A. Hoffmann. Cu toate acestea, se impune un avertisment. Prea mult fier în sânge poate duce la atacuri de cord. (4)

Dieta lui Moerman includea majoritatea legumelor, majoritatea fructelor, unele cereale integrale, unt, alte produse lactate, gălbenușuri de ou (nu albușuri de ou) și alte câteva elemente. Dieta este concepută pentru a completa cele opt suplimente nutritive. Dieta este foarte strictă în ceea ce privește lucrurile care nu pot fi consumate (de exemplu, sarea de masă, chiar și sarea de masă iodată, carnea etc. nu sunt permise).

De la moartea doctorului Moerman, în 1988, au existat multe descoperiri, în special în legătură cu uciderea celulelor canceroase, care nu fac parte din dieta sa. Acest lucru trebuie avut mereu în vedere.

Referinte

  1. Dr. Moerman’s Anti-Cancer Diet – Holland’s Revolutionary Nutritional Program for Combating Cancer, by Ruth Jochems
  2. http://orthomolecular.org/resources/omns/v04n09.shtml
  3. http://www.naturalmedicinejournal.com/journal/2014-06/iodine-and-cancer
  4. http://www.webmd.com/heart-disease/news/20001025/too-much-iron-may-lead-to-heart-attack
Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!