Una dintre primele cercetări care a documentat impactul economic al cancerului asupra forței de muncă americane arată că muncitorii de peste ocean care suferă de așa ceva aduc în fiecare an pierderi de miliarde de dolari firmelor pentru care lucrează, informează Livescience. Afacerile mici par să fie cel mai afectate.

productivitate

Oamenii de știință de la Centrul pentru Cancer al Universității din Arizona au aflat că 33 de milioane de zile libere se datorează anual cancerului, ceea ce înseamnă cu 7,5 miliarde de dolari mai puțină productivitate. Folosind informațiile culese între 2004-2008, cercetătorii estimează că 3,3 milioane de muncitori americani sunt diagnosticați cu cancer în fiecare an.

Dintre muncitorii analizați, aproape 85% lucrau pentru companii cu sub 500 de angajați, de unde s-a tras concluzia că afacerile mici ar fi cel mai afectate de boală. În plus, acest segment cuprinde mai mulți suferinzi de cancer neasigurați și afectați și de alte probleme de sănătate, precum hipertensiunea arterială, depresia sau boala pulmonară obstructivă cronică.

Anumite tipuri de cancer, cum ar fi cele specifice femeilor sau melanomul, au fost asociate cu pierderi mai ridicate. În cazul cancerului la sân, de exemplu, costurile medicale sunt de două ori mai mari decât la alte tipuri de cancer, iar zilele libere pe care le impune sunt cu 55% mai numeroase.

Autorii studiului cred că costul real în materie de productivitate ar fi chiar mai mare decât cel dat de absențele motivate medical și cer intensificarea eforturilor de reducere a dizabilității generate de cancer și de tratamentele împotriva lui.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!