grupa sangvina cancerul de prostata

Riscul de recidiva a cancerului de prostata este mai mic la barbatii cu grupa de sange O in comparatie cu cei care au grupa A, se arata intr-o cercetare recenta despre grupa sangvina.

Barbatii cu grupa de sange O au o probabilitate mai mica de a suferi o recurenta a bolii dupa operatie. Dimpotriva, cei cu grupa A au un risc cu 35% mai mare de reaparitie a bolii, chiar si dupa operatie, este concluzia unui studiu efectuat de oamenii de stiinta japonezi de la Universitatea din Tokio, anunta The Telegraph.

Este pentru prima data cand o cercetare arata ca recurenta cancerului de prostata poate varia in functie de grupa de sange.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au analizat 555 de barbati cu cancer de prostata intre anii 2004 – 2010.

“Nu stim deocamdata de ce riscul variaza in functie de grupa de sange, dar acest lucru poate conduce catre noi piste de cercetare moleculara in ceea ce priveste progresia cancerului de prostata”, a declarat dr. Yoshio Ohno, coordonatorul cercetarii.

Alte studii au asociat grupa de sange cu riscul de cancer gastric si de pancreas.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!