SF EFREM CEL NOU Sfantul Efrem cel Nou

Vreau sa marturisesc tuturor,  ca nimic nu este intamplator. Toate sunt minunat planuit de Sus, de la Imparatul Cerului si al pamantului.

In anul 2012, in luna octombrie, am primit in dar cartea Sfantul Efrem cel Nou – Marturii ale minunilor savarsite in zilele noastre. Am primit cartea de la o sora de credinta, care am cunoscut-o tot printr-o intamplare minunata. Cand ne intalnim obisnuim sa ne facem mici daruri.

Eu am decoperit ca am leucemie limfatica cronica, pe data de 5 mai 2011, la Spitalul de Hematologie din Cluj. Cand doctorul mi-a spus rezultatul analizelor, am crezut ca va cadea cerul pe mine. Tot doctorul mi-a spus “Doamna sa stiti ca va trebui sa veniti saptamanal la analize”. M-am inrosit, nu am spus nimic, apoi mi-a dat tratament injectabil. Aveam globule albe 180 si normal este intre 4-10, iar anemia 8. Am facut tratament si, incet-incet, au scazut globulele albe si a mai urcat anemia.  Mergeam saptamanal la Cluj, la analize, apoi la doua saptamani, apoi la o luna, dupa care iar am recidivat. In anul 2012, am  fost propusa sa primesc sange, dar nu mi s-a dat, deoarece aveam nevoie de doi donatori. M-am suparat, deoarece eu am donat sange in tinerete de 28 de ori, asa ca nu am vrut sa mai primesc. Aveam anemia 6 si globulele albe 85. Am mers acasa, iar la doua saptamani trebuia sa ma intorc din nou la analize. Mi-am zis ca, daca tot ajung la Cluj, sa o sun pe prietena mea sa vina si ea sa ne intalnim si sa mai vorbim. Ea fusese intr-un pelerinaj in Grecia si cand ne-am  intalnit, mi-a daruit cartea cu minunile Sfantului Efrem. Analizele mele erau neschimbate si eram ingrijorata, dar spuneam ca, daca Dumnezeu asa a vrut sa fie, stie El de ce. Am primit cartea Sfantului Efrem si prietena mea mi-a explicat ca este mare Facator de minuni si grabnic ajutator. Am ajuns acasa si am inceput sa citesc minunile facute de Sfantul Efrem si mi-am pus toata increderea ca va mijloci pentru mine. Cand am mers in ianuarie la analize, am luat icoana Sfantului Efrem cu mine –  icoana pe care am primit-o in chip minunat. Am pornit spre Cluj cu gandul indreptat catre Sfantul Erfem. Asa ii ziceam: “Sfantul meu drag, vino cu mine si ajuta-ma ca analizele sa fie bune”. Si asa a facut! Pot dovedi cu buletinul de analize ca rezultatele testelui erau mai bune si anemia a ajuns la 10, iar globulele albe au scazut mult. A doua oara, am mers tot cu iconita in buzunar si sopteam: “Doamne, pentru rugaciunile sfantului Efrem, fa o minune”. Si asa a fost! Analizele mele erau normale. Dupa ce am primit  hartia cu analizele, tremuram cu ea in mana. Am mers cu ea la medicul care ma trata si el mi-a spus: “Doamna Susana, analizele sunt bune. Sa mai veniti peste o luna, fara a face tratament, sa vedem cum va merge”. Asa am facut. Cand am facut analizele, dupa o luna, erau normale: 10 anemia si 10 globulele albe. Dupa ce a citit analizele, medicul mi-a spus: “Doamna, sa stiti ca din partea noastra sunteti sanatoasa. Daca vreti, asa din curiozitate, sa va mai verificati analizele, puteti veni si nu veti plati nimic”. Am dat mana cu medicul si mi-am sarutat iconita si i-am multumit Sfantului Efrem.

Am fagaduit Sfantului ca, daca, sunt sanatoasa, anul acesta voi merge sa ma inchin Sfintelor sale moaste.

Cu ajutorul Sfantului, dorinta si fagaduinta mea se vor indeplini, caci m-am inscris intr-un pelerinaj in Grecia, si anume Manastirea Sfantului Efrem cel Nou, pe data de 11 mai 2013.

Cat am fost  bolnava de leucemie, adeseori ma rugam in vremea Sfintei Liturghii asa: “Doamne Isuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, curateste sangele meu cu Preasfant Trupul si Sangele Tau”.

Rugati-va Sfantului Efrem, deoarece el este auzit de Dumnezeu, iar rugaciunile lui nu raman neascultate.

As vrea sa mai marturisesc un lucru – despre icoana Sfantului Efrem. Dupa ce am citit cartea cu minunile Sfantului Efrem cel Nou, mi-am dorit foarte mult sa am o iconita cu chipul sau. Am scris am mesaj pe Internet pe la mijlocul lunii octombrie a anului 2012, intreband daca este cineva care are sau poate sa-mi procure o astfel de iconita, caci este mai greu de gasit. Dupa cateva zile am primit un mesaj, tot pe Internet, din partea cuiva care citise mesajul meu. Respectiva persoana mergea la Bucuresti sa se inchine la moastelor Sfantului Dimitrie Basarabov, la praznicul sau din 27 octombrie.  Aceasta persoana – “bunul samaritean”, cum imi place sa-i spun – m-a sunat cand se afla la Bucuresti si mi-a spus ca a gasit  ceea ce-mi doream. Mi-a cumparat doua iconite si mi le-a trimis, impreuna cu o cruciulita. A dorit sa le primesc in numele Sfantului Efrem si ii multumesc din suflet pentru jertfa sa. Si pe aceasta cale am aflat cat de mult este iubit Sfantul Efrem.  Chipul Sfantului Efrem pe care l-am primit in dar a fost alaturi de mine in toate momentele grele prin care am trecut.

Ii multumesc acestui mare sfant al lui Dumnezeu pentru toate binefacerile pe care le-a adus in viata mea si in viata noastra, a tuturor. Sfinte Efrem, mijloceste pentru noi neincetat inainte bunului Dumnezeu.

Susana, 8 Aprilie 2013, Gherla

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!