surgery-chemo-radiation

Acesta e strigătul de ajutor al unei femei care a fost diagnosticată cu cancer mamar în primăvara anului trecut. De atunci, fiecare zi a însemnat o luptă continuă nu doar cu boala, ci şi cu sistemul. Întâi, a fost nevoită să aştepte pe o listă două luni până a începe radioterapia. Acum, când în sfârşit a început tratamentul, sistemul de climatizare al aparatului s-a defectat.

Toţi cei 140 de pacienţi de la Institut speră ca aparatul să fie reparat rapid. Mulţi dintre ei nu mai au timp să aştepte. Unii suferă de cancer în stadiu incipient, alţii îşi numără zilele de viaţă.

Odată început tratamentul, trebuie să nu fie întrerupt. Aparatul care s-a stricat a fost folosit prima dată în 2002. În 2010, ar fi trebuit scos dn uz.

Medicii folosesc aparate vechi pentru că cele noi nu există. Sunt doar 12 aparate de radioterapie în spitalele de stat şi 50 de mii de bolnavi au nevoie să facă radioterapie. Cei mai mulţi sunt nevoiţi să aştepte luni întregi până încep tratamentul. Ceilalţi… mor. Ministerul Sănătăţii promite că anul viitor vor fi disponibile noi aparate de radioterapie.

  Data articol: 22/01/2015 Sursa: Realitatea.net

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!