Ceaiul Essiac poate fi luat impreuna cu Dieta Budwig, dar nu face parte din protocolul original si nici nu este o alternativă la aceasta.

Ceaiul medicinal Essiac este o infuzie de plante, care a fost promovata pentru tratamentul cancerului de Rene Caisse, o asistentă canadiană. Ei i-a fost data, în 1920 de către un vraci  indian din tribul Ojibwa de langa Ontario –  Canada, o reteta pe baza de rădăcină de brusture, frunze de măcriș, scoarță de ulm și rădăcină de rubarbă indiana. Formularea tradiționala a continuat să fie folosita neschimbata pana in această zi.

Essiac Herbal Tea   ceaiul EssiacEssiac este pur și simplu numele Caisse scris invers. Un pahar mic de infuzie de Essiac se bea de două ori pe zi, înainte de mese. Nu face parte oficial din dieta Budwig dar mulți oameni consideră că este compatibil cu dieta Budwig.

a small cup of essiac teaCeaiul Essiac nu este neplăcut, are un gust vag ca apa de gura Ovaltine. Paharul de aprox. 100-150 ml poate fi diluat până la a-l face mai gustos. Este disponibil si sub formă de capsule, ceai (praf) și extract lichid concentrat. Cei mai mulți oameni ce folosesc  dieta Budwig folosesc ceaiul sub formă de pulbere. Ceaiul Essiac este acceptat de către majoritatea specialistilor ca fiind compatibil cu dieta Budwig, deoarece este pur și simplu un ceai de plante și ceaiurile de plante medicinale au facut întotdeauna parte din dieta.