marul_lupului, marul-lupului

Aristolochia clematitis, numita `Buruiana atomica` sau buruiana de remf, denumita pe malul Dunarii, curcubetica, cum este denumita in sudul Moldovei, si marul-lupului, denumita in vestul tarii, este, de departe, cea mai puternica planta medicinala din Romania.

Marul-lupului este recunoscuta ca fiind planta anticancer si antihepatita virala.

Folosire si mod de administrare:
Sub forma de tinctura, pentru folosire externa, planta marul lupului trateaza: condilomatoza/vegetatiile veneriene, infectiile cu trichomonas, candida si orice alta ciuperca, cancerul de piele, cicatricile cheloide, ranile in curs de vindecare, dermatozele, acneea infectioasa, ulcerul varicos, eczemele umede si uscate, psoriazisul, pitiriazisul, crapaturile si bataturile in calcaie, urticaria, zona zosterul, herpesul labial si genital, hemoroizii externi, nodulii mamari, arsurile de orice tip, lichenul scleroatrofic, fisurile anale si, in general, orice afectiune dermatologica bacteriana, fungica, parazitara, virala si nu numai.

Sub forma de crema/unguent marul-lupului se comercializeaza, de regula, in combinatie cu galbenele, rostopasca si/sau arnica!

Mod de administrare: In aplicatiile externe, pentru tratarea diverselor afectiuni, se foloseste atat crema/unguentul cu marul-lupului, cat si tinctura cu marul-lupului, astfel: pe o perioada de minim 3 saptamani, in regim zilnic, de doua ori pe zi, dimineata si seara, se tamponeaza zona sau zonele de piele afectate cu putina tinctura si se asteapta cinci minute, dupa care se aplica o cantitate optima de crema/unguent si se maseaza pentru favorizarea absorbtiei.

ATENTIE! Utilizarea externa a marului-lupului, sub forma de crema, unguent si/sau tinctura, eventual chiar si sub forma de cataplasma, se poate face si fara directa indrumare si supraveghere a unui medic fitoterapeut, pentru ca nu prezinta toxicitate si reactii adverse.

Sub forma de ceai, tinctura, clisma, pentru folosire interna, planta marul lupului trateaza: alergodermitele, cancerul de esofag, limba, laringe, colon, plamani, prostata, rect, faringe, piele si sange; cancer genital si infectiile microbiene, parazitare (unele zoonoze), virale si fungice (infectii cu streptococ, stafilococ, candida, neisseria, virusul hepatitei C etc.).

ATENTIE! Marul-lupului se administreaza intern, oral, doar cu avizul unui medic fitoterapeut si sub stricta supraveghere medicala a acestuia, deoarece poate fi toxic la depasirea unei anumite doze – doza stabilita in functie de greutatea corporala, in plan principal, si in functie de gravitatea si stadiul bolii, in plan secundar.

Intoxicatia cu marul-lupului apare la adulti atunci cand se depaseste doza de 6 grame pe zi si se manifesta prin urmatoarele simptome: greata, varsaturi, scaune numeroase (uneori sangvinolente), urinari dese, inflamatii severe ale rinichilor, tulburari circulatorii si scaderea poftei de mancare.

In doze mici, de pana la 1,5 g pe zi pentru un adult, administrat o perioada limitata de timp (3-4 saptamani), marul- lupului nu prezinta niciun pericol.

Ceai, decoct 5-10 minute, 1 lingurita de parti aeriene, uscate si macinate, la 500 ml apa, cate 1-6 linguri pe zi, cu cresteri treptate de 1 lingura pe zi; dupa ce se ajunge la doza maxima, de 5-6 linguri pe zi, se continua tratamentul cu ea; la o luna de tratament sunt necesare cel putin 2 saptamani de pauza. Totusi, trebuie retinut faptul ca un tratament intern cu marul-lupului poate fi periculos atunci cand acesta nu este facut de un specialist in fitoterapie, cu experienta in domeniu, sau sub o atenta supraveghere medicala.

sursa: http://www.magazinplantemedicinale.ro/marul-lupului.html

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!