Tumoarea canceroasă creşte prin înmulţirea anarhică a celulelor, invadînd ţesuturi învecinate vaselor de sînge, vaselor limfatice şi teaca nervilor.

Numim metastază, apariţia la distanţă de tumoarea iniţială a altei tumori similare. Trasmiterea la distanţă, în organism, se face prin sînge, limfă şi nervi. Orice tumoare benignă, netratată la timp şi corect, poate fi considerată ca o stare precanceroasă

Fitoterapia recomandă bolnavilor de cancer utilizarea unor plante medicinale cu efecte anticanceroase.

Printre acestea se află
– captalanul (Petasites hibridus) – se beau 2-3 căni de ceai/zi, îndulcite cu miere;
– plopul negru (Populus nigra) – infuzie din 2-3 linguriţe de muguri zdrobiţi la o cană cu apă, din care se beau 2-3 căni/zi (extern, cu acestă infuzie se pun comprese locale în caz de cancer al pielii sau cancer mamar); tot din muguri de plop negru se poate prepara o alifie 20 la sută, care se aplică pe rănile respective;
– rostopască (Chelidonium majus) – infuzie dintr-o jumătate de linguriţă din părţile aeriene ale plantei la o cană cu apă, din care se ia o linguriţă la 3 ore; cu unguent de rostopască se unge rana, iar pansamentul se ţine aplicat 3 zile;
– tătăneasa (Symphytum officinale) – se beau 4 căni/zi de decoct; din tinctura de tătăneasă se iau cîte 10-12 picături/zi, înainte de masă; din rizomi şi rădăcini mărunţite de tătăneasă, în amestec cu apă, se prepară o pastă, care se pune pe un tifon şi se aplică pe rană (în cancerul pielii şi al sînului).

Tratament fitoterapeutic complex

Se folosesc 125 foi de pătlagină, 1 kg miere de albine naturală, 1 kg morcov ras şi 3 l de apă distilată. Se fierbe morcovul cu pătlagina în cei 3 l de apă, pînă rămîne 1 l de lichid, după care se pune mierea şi se lasă din nou la fiert pînă cînd rămîne 1 l. Se ia cîte o linguriţă, dimineaţa, pe stomacul gol. Se exclud din alimentaţie carnea de porc, mezelurile, zahărul, oţetul şi pîinea albă; se beau, în fiecare zi, 1 l de suc de sfeclă roşie şi de mere pădureţe.

Tratamentul se face timp de 2 luni, după care urmează o lună de pauză, apoi se poate relua. Sucul de morcov ajută la vindecarea tumorilor canceroase. Se bea cîte o cană de suc pe zi, timp de o lună, dimineaţa, pe stomacul gol. Dacă în timpul curei apare o depigmentare în portocaliu a tegumentelor, se întrerupe cura şi se reia după depigmentare.

Cîteva preparate medicamentoase Imunofort se recomandă ca un excelent imunostimulator în infecţii bacteriene şi virale ale căilor respiratorii superioare şi sfera ORL, infecţii ale aparatului urogenital, afecţiuni hepatice, prevenirea infarctului miocardic, ateroscleroză, convalescenţă şi un foarte bun adjuvant în terapia cu citostatice.

Medicamentul Ro-phas creşte capacitatea de apărare a organismului cu imunitate normală sau deprimată.

Imunostim este un imunostimulator natural, deosebit de eficient în terapia bolnavului de cancer. Asigură o protecţie şi o rezistenţă crescută a organismului la îmbolnăviri, grăbind vindecarea. Are acţiune antiinflamatoare antireumatică, antimicrobiană şi antivirală (asemănătoare interferonului). Stimulează activitatea imunitară, reglează activitatea hormonală, prezentînd rol antioxidant şi antitumoral. La nivelul sistemului digestiv are acţiune antiinflamatoare, neutralizînd hipersecreţia gastrică şi îmbunătăţind calitatea procesului de digestie.

Dietă anticancer

Fibrele vegetale din cereale, morcovi, ţelină, sfeclă roşie, varză, cîte 100-200 g/zi, au efect protector şi vindecător în cancerul gastric şi în cancerul de colon. Un consum minim de 40 g de fibre pe zi, în condiţiile eliminării consumului de grăsimi, previne instalarea cancerului mamar şi al celui genital la femei. Fibrele vegetale absorb toxinele hidrosolubile şi contribuie la eliminarea lor din organism. Vitamina C naturală, obţinută din sucul de lămîi, din 100 g de pătrunjel tocat sau dintr-un kilogram de mere ajută la distrugerea celulelor tumorale. Retinoizii şi coloranţii roşii (betacianine) din 200 ml suc de morcovi, 100 ml suc de ţelină, 400 ml suc de sfeclă roşie, 50 g fructe de pădure (cătină, afine, coacăze negre), dar şi alte legume şi fructe dau rezultate bune în cancerul de piele, cel pulmonar, intestinal şi al vezicii urinare.

În cazul usturoiului, indicaţia terapeutică este ca persoanele bolnave de cancer să consume cîte 10-15 g (2-3 căţei) de usturoi, zilnic. De asemenea, se recomandă polen de albine luat sub formă de pulbere, în amestec cu puţină apă sau ceai, cîte 30-40 g/zi, sau în asociere cu fructe de cătină. Bolnavilor de cancer le este recomandat şi laptele de capră, consumat în reprize scurte de 2-3 zile, alternînd cu perioade de dezintoxicare (regimul Oshawa).

Cerealele, în special grîul şi hrişca, se pot consuma sub formă de fulgi, terci, fierte sau chiar crude (hrişcă înmuiată în apă timp de 2 ore), simple sau în asociere cu sucuri de fructe şi legume.

Dintre fructele proaspete, bolnavilor de cancer nu trebuie să le lipsească măceşele, fructele de cătină, coacăzele negre, merele, curmale (pentru prevenire) şi perele. Legumele şi zarzavaturile proaspete care îi ajută în tratament pe suferinzii de cancer sînt pătrunjelul, sfecla rosie, stevia de grădină, ţelina, cresonul, măcrişul iepurelui, dovlecei (suc proaspat), soia şi germenii de soia (profilaxie), lintea. (Iuliana Barbu)

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!