Turmericul simplu nu e suficient. Pentru unii, are un gust aspru. Pentru a fi absorbit de către organism si a-i mari eficacitatea, se combină cu piper negru si o grasime sanatoasa.

Iată o retetă usoara:

  • 2 linguri turmeric
  • 2 linguri chimen (pentru a spori aroma)
  • 1 lingura piper negru (pentru a spori biodisponibilitatea, capacitatea de a fi absorbit de catre organism)
  • sare dupa gust

Se amestecă condimentele impreuna, iar apoi se adauga o grăsime sănătoasă, pentru a creste biodisponibilitatea – unt de nuci sau seminte, hummus, ceapa sote in ulei de masline. (gatiti ceapa în ulei-grasime, apoi se adauga amestecul de condimente la ceapa atunci când aceasta este aproape translucida.)

Ca multe condimente, turmericul este solubil in grasime, se dizolva in grasime.

Si la fel ca multe condimente, turmericul inhiba productia corpului de NF-kappa B ce  protejeaza celulele canceroase de mecanismele de apărare ale organismului si le ajută să crească si să se răspândească.

Atentie: Persoanele gravide si cele care iau medicamente pentru cancerul de san, sa consulte medicul despre utilizarea turmericului. Dacă aveti calculi biliari sau probleme biliare, evitati aceste condimente.

Sursa originala

Preluare dupa