Secretele celor mai sănătoşi oameni de pe Glob stau în dietă, dar şi în mişcarea făcută zilnic, spun medicii, care detaliază patru dintre metodele folosite de japonezi.

japonezii cei mai sănătoşi oameni

1. Dieta cu soia, peşte şi legume. Japonezii consumă de cinci ori mai multe legume crucifere (varză, conopidă, broccoli) decât orice alt popor. “Acestea au un rol important anticanceros.

În plus, mănâncă  foarte mult peste oceanic şi alge, bogate în minerale, mai ales iod şi flor şi sunt surse foarte bune de acizi graşi omega-3, spune specialistul în alimentaţie Corina Zugravu. De asemenea, niponii sunt mari consumatori de soia. “Este bogată în substanţe isoflavone, fitoestrogeni care au acţiune antioxidată şi care fac ca menopauza să se instaleze mai greu la femei, dar şi să fie mai uşor tolerată”, mai explică nutriţionistul.

2. Orez, nu pâine. Orezul e preferat pâinii printre niponi. Pâinea albă are un conţinut caloric mare, ceea ce duce la îngrăşare. În schimb, orezul oferă rapid senzaţia de saţietate.

3. Porţii mici. Tradiţional, japonezii mănâncă în vase micuţe care reduc automat porţia. În plus, forma specială face orice fel de mâncare să pară mult mai atractiv. “Studiile arată că porţiile mari sunt responsabile de obezitate”, avertizează nutriţionistul.

4. Fără prăjeli şi ulei. veţi vedea japonezi prăjind alimentele într-o baie de ulei sau folosind unt în mâncare. Gătesc mai mult la abur sau trag legumele la tigaie să îşi păstreze proprietăţile nutritive. De asemenea, folosesc în cantităţi mici ulei de canola (rapiţă). Peştele crud pe care îl consumă din belşug prespune însă riscuri.

Autor: Elena Oceanu   EVZ.ro

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!