celulele stem vindeca leucemia

Un caz de leucemie limfoblastica, a fost vindecat in intregime si pentru prima data, cu ajutorul unui transplant de celule stem din cordonul ombilical al unei paciente care are acum varsta de noua ani, de catre medicii germani.

Acest anunt a fost făcut de catre o banca germana care stocheaza celule din cordoane ombilicale ‘Vita 34′, o firma infiintata in 1997 de medicii din oraşul Leipzig. Potrivit specialistilor din cadrul Vita 34, fetita a fost diagnosticata cu aceasta forma de cancer la varsta de trei ani si a a fost supusa procedurilor de chimioterapie, fara ca acestea sa aibe efect. Medicii germani au considerat ca singura posibilitate de supravietuire a fetitei consta intr-un transplant cu celule stem.

Speranţa de viata a pacientei era de numai trei luni, fara o terapie cu celule-stem, a explicat intr-un comunicat doctorul Eberhard Lampeter, directorul medical al Vita 34, care a comentat faptul că unele celule canceroase ajunsesera deja la creier. Lampeter a mai spus ca parintii fetitei au decis, in momentul nasterii acesteia, sa-i conserve cordonul ombilical, din care au fost extrase celulele stem necesare pentru transplant.

Dupa 75 de luni de la interventie se poate vorbi cu certitudine de o vindecare. Vita 34, cea mai veche si mai mare banca de conservare a cordoanelor ombilicale din Germania, a subliniat ca pana acum 75.000 de parinti au apelat la serviciile sale, iar 15 copii au fost tratati pana acum cu celule stem extrase din cordoanele ombilicale proprii.

sursa

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!