Semințele de negrilică (= chimen negru) sunt unul dintre acele remedii seculare uitate, care au câștigat recent o mare popularitate, în special în urma mai multor cercetări științifice.

chimen negru, negrilică

Uleiul de Negrilică (numită și chimen negru) inhibă activitatea celulelor canceroase și poate ucide chiar anumite tipuri de celule canceroase. Cercetările științifice au arătat că uleiul de chimen negru (Nigella sativa) este un tratament eficient pentru cancer în studiile pe animale și poate fi la fel de eficace ca medicamentele anti-cancer pentru anumite tipuri de cancer.

Tiochinona, principiul activ al semințelor de chimen negru, are virtuți considerabile pentru diferite boli inflamatorii, inclusiv cancer de ficat, cancer de piele, cancer pancreatic, cancer de col uterin, sân, cancer osos, cancer de stomac, limfom, cancer de prostată, cancer de colon și cancer cerebral.

În ciuda mai multor decenii de cercetare foarte pozitive cu privire la utilizarea uleiului de Negrilică impotriva cancerului, cercetatorii rareori avansat activitatea lor in studiile clinice umane, chiar dacă beneficiile sunt nenumărate și riscul de efecte secundare negative sunt extrem de scăzută.

Utilizarea uleiului de Negrilică pentru prevenirea și tratamentul cancerului este eficientă împotriva multor forme de cancer. Cu toate acestea, uleiul de chimen negru nu a fost încă recunoscut ca fiind benefic de medicina convențională.

Semințele de nigella au fost folosite de mii de ani pentru a trata cancerul.

În două studii separate în 2011, cercetători chinezi și cercetători saudiți au susținut că uleiul de chimen negru a fost folosit în medicina tradițională timp de secole. Uleiului de Negrilică și tiochinona sunt eficiente împotriva multor boli cum ar fi cancerul, complicațiile cardiovasculare, diabetul, astmul, bolile renale etc. Thymoquinone este un agent sigur și eficient împotriva cancerului de sânge, plămâni, ficat, prostată, sân, cervix și piele.

Acești cercetători au remarcat că mecanismele moleculare din spatele rolului său anti-cancer nu sunt încă bine înțelese. Cu toate acestea, unele studii au arătat că tiochinona joacă un rol antioxidant și îmbunătățește sistemul de apărare al organismului. Uleiul de negrilică induce apoptoza, ceea ce înseamnă că ajută organismul să elimine în mod sistematic celule vechi, celule inutile și celule bolnave (cum ar fi celulele canceroase) fără eliberarea toxinelor în organism. Controlează, de asemenea, procesul care gestionează supraviețuirea celulelor pentru celulele normale și canceroase.

Semințe de negrilică + miere = un remediu din medicina populară orientală

Cercetătorii egipteni au studiat efectul protector al mierei și semințelor de
negrilică
asupra stresului oxidativ și asupra cancerului care a fost creat prin expunerea șobolanilor la un agent cancerigen puternic. Odată ce cele patru grupe de șobolani ce au fost expuse la carcinogen, unele grupuri au primit semințe de negrilică sau miere iar un alt grup a primit semințe negre și miere. Șobolanii au fost evaluați după 6 luni. Șobolanii care au consumat semințe de negrilică au avut o protecție de 80% împotriva stresului oxidativ și a formării cancerului. În timp ce șobolanii care au mâncat o doză zilnică de miere și semințe negre au fost 100% protejați împotriva stresului oxidativ, a răspunsurilor inflamatorii și a formării cancerului.

Sămânța de negrilică este un ajutor important pentru tratamentul cu radiații

Într-un studiu din 2014, cercetătorii turci au raportat cum ar putea fi util uleiul de negrilică pentru persoanele care primesc radioterapie pentru cancer. Ei au raportat că mulți pacienți cu cancer tratați cu radioterapie au efecte secundare severe în timpul și după tratament. Acest studiu a examinat efectele iradierii și adăugarea de ulei de nigelă asupra țesuturilor hepatice ale șobolanilor iradiați. Analiza datelor arată că uleiul de
negrilică reduce markerii stresului oxidativ și are efecte antioxidante, care, de asemenea, măresc capacitatea antioxidantă din țesutul hepatic al șobolanilor. Astfel, utilizarea uleiului de negrilică înainte de radioterapie, și timp de 10 zile după aceea, șobolanii protejați de unele dintre efectele dăunătoare ale radiației.

Într-un alt studiu din 2012 din India, oamenii de știință au investigat efectul folosirii unui extract de semințe negre pe șoareci expuși la radiații gamma. Un grup de șoareci normali și un grup de șoareci purtători de tumori au fost testați. Acest experiment a fost realizat pentru a imita setarea clinică umană în care țesuturile normale ale pacienților cu cancer sunt expuși efectelor dăunătoare ale radioterapiei.

Soarecii au primit extract de semințe de negrilică înainte de a fi expuși la radiații gamma. Ei au primit 100 mg extract de semințe negre pentru 1 kg greutate corporală. Rezultatele au aratat ca extractul de seminte de
negrilică a protejat ficatul, splina, creierul si intestinele de la distrugerea radiatiilor gama atât la cei normali cât și la soareci purtatori de tumori. Cercetătorii au concluzionat că extractul lichid de semințe de negrilică are efecte protectoare împotriva daunelor induse de radiații și a modificărilor biochimice. Ei au atribuit acest efect protector abilității extractului de a prinde radicalii liberi și proprietățile antioxidante.

Astfel, extractul de semințe de negrilică ar putea fi utilizat cu pacienți cu cancer uman care se supun radioterapiei pentru a le proteja împotriva stresului oxidativ în țesuturile normale și pentru a atenua alte efecte secundare nedorite ale radioterapiei. Acest lucru ar putea îmbunătăți calitatea vieții pacienților cu cancer.

Semințele de negrilică interferează cu creșterea necontrolată a celulelor și distrug cancerul hepatic.

sursă

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!