Trei piersici pe zi te pot feri de cancerul la san. Aceste fructe conduc, de fapt, la moartea celulelor de cancer mamar in metastaza, sustine cercetatorul nutritionist Giuliana Noratto de la Universitatea Statului Washington.

Beneficiind de sustinerea cercetatorilor Institului A & M din Texas, profesorul Giuliana Noratto a afirmat ca atunci cand celulele canceroase sunt expuse la substantele chimice din piersici care poarta denumirea de polifenoli se declanseaza o serie de semnale celulare care provoaca „autodistrugerea acestora”.

Daca esti interesat sa aprofundezi informatiile furnizate aici, citeste in intregime rezultatele studiului desfasurat de Noratto si echipa ei de cercetatori, care au fost publicate in Jurnalul de Biochimie Nutritionala si in Jurnalul de Agricultura si Chimie Alimentara.

Cancerul mamar este cea mai raspandita forma de cancer in randul femeilor de pe teritoriul Statelor Unite si inregistreaza cea mai mare rata de morbiditate. Constatarile echipei lui Noratto le atrage atentia femeilor asupra unui mod simplu, natural si la indemana de a preveni cancerul. Tot ce trebuie sa faci este sa incluzi in dieta ta mai multe astfel de fructe. Cantitatea medie de polifenol extras din piersici folosita pentru studiu este echivalenta celei obtinute din consumul a trei piersici pe zi avand o greutate corporala de aproximativ 60 de kilograme.

Beneficiile consumului de piersici pe post de terapie chemopreventiva prin alimentatie

Efectele piersicilor asupra celulelor canceroase specifice cancerului mamar au fost testate initial pe soareci. Acestia au fost injectati initial cu celule canceroase, fiind apoi hraniti cu extracte din piersici in diferite doze. Cercetatorii au observat o evolutie mai lenta a cancerului mamar in randul populatiilor de soareci de laborator hraniti cu cantitati mari de polifenoli extrasi din piersici.

Cercetatorii, care cunoasteau dinainte faptul ca acesti compusi au un efect puternic antioxidant care ofera protectie impotriva celulelor cancerului la san, nu au fost deloc surprinsi de aceste constatari initiale. Ceea ce i-a uimit pe Noratto si echipa sa de cercetatori a fost faptul ca polifenolii au indus moartea celulelor canceroase, ceea ce a incetinit procesul de metastazare a cancerului (raspandirea celulelor canceroase pretutindeni in corp). Privind retrospectiv asupra studiului si a obiectivelor sale, iata ce a declarat Noratto pe marginea rezultatelor suprinzatoare: „In fazele initiale ale studiului nu ne-am gandit nicio clipa ca polifenolii ar avea inclusiv proprietati asupra incetinirii metastazelor.”

Dupa 12 zile, cercetatorii au observat ca soarecii hraniti cu niveluri ridicate de polifenoli provenit din piersici au dovedit o activitate mai slaba de formare de vase sanguine responsabile pentru raspandirea celulelor canceroase. S-a observat inclusiv o activitate enzimatica mai redusa, atat cu privire la instalarea cancerului, cat si cu privire la raspandirea acestuia in organism.

In timp ce majoritatea medicilor oncologi traditionalisti inca pun accent pe folosirea de produse farmaceutice sintetice invazive pentru chimioterapie, Novatto si echipa ei se situeaza la polul opus, ridicand stafeta pentru terapiile viitoare de prevenire si tratare a cancerului prin faptul ca militeaza pentru alternative complet naturiste, dar foarte eficiente.

Compusii din piersici previn cancerul mamar fara a afecta activitatea celulara sanatoasa

Piersicile, clasificate ca facand parte din familia „fructelor pietroase” datorita samburilor tari, pietrosi, de mari dimensiuni, abunda in polifenoli, care se descompun mai departe in compusi clorogenici si neoclorogenici. Desi acesti compusi se regasesc in multe alte fructe pietroase, in piersici ei au o concentratie mult mai mare.

Studiile desfasurate de Novatto au confirmat faptul ca acesti doi polifenoli sunt cei responsabili pentru distrugerea celulelor de cancer mamar. Spre deosebire de chimioterapiile foarte invazive si neselective la nivel celular (distrug inclusiv celulele sanatoase odata cu cele atipice), cercetatorii se declara optimisti cu privire la perspectiva acestei terapii naturiste, care se bazeaza exclusiv pe un consum crescut de piersici. Aceasta poate constitui o forma de terapie anti-cancer lipsita de orice compromis.

Toate acestea reprezinta vesti bune cu privirea la lupta impotriva cancerului. Depasind sfera cancerului mamar, cercetatorii au descoperit in studiile efectuate pe animale faptul ca polifenolii impiedica inclusiv dezvoltarea altor tipuri de cancer, astfel incat acesti compusi ies in evidenta si prin caracterul lor multilateral in terapiile specifice. Iata cum natura continua sa ne dea lectii cu privire la puterile sale vindecatoare.Sursa

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!