femeie_hunza

Aceşti oameni mănâncă multe caise. Ei par să provină de pe altă planetă, dar nu este cazul. Oamenii din populaţia Hunza trăiesc în munţii din nordul Pakistanului, există aproape 87.000 de membri ai acestei comunităţi şi sunt persoane cu adevărat speciale deoarece ei trăiesc, în medie, o sută de ani.

Mulţi dintre ei au trăit şi până la 120 de ani, fără să se fi confruntat vreodată cu probleme de sănătate. Iar presa străină relatează că sunt indivizi care au trăit chiar şi 160 de ani. Oamenii aceştia se îmbolnăvesc rar, nu ştiu ce sunt tumorile şi au un aspect fizic tineresc. Mai mult, soţiile acestor oameni dau naştere unor bebeluşi sănătoşi chiar şi la vârsta de 65 de ani.

Această populaţie este dovada vie a modului în care dieta şi stilul de viaţă afectează oamenii. Populaţia Hunza face baie în apă rece ca gheaţa, chiar dacă apa are temperaturi sub zero grade. Ei consumă doar mâncarea şi alimentele pe care le-au cultivat cu mâna lor. Mănâncă fructe şi legume, nuci, consumă multe caise uscate, o varietate de cereale (în special mei, hrişcă şi orz), leguminoase şi mai puţină brânză, lapte şi ouă.

Aceşti oameni merg mult, dar mănâncă puţin

Cei din populaţia Hunza nu iau gustări, doar micul dejun şi prânzul. Însă aceşti oameni merg mult pe jos, până la 15 sau 20 de kilometri pe zi. Ei consumă rareori carne, chiar şi de două ori pe an. Iar atunci când consumă carne, consumă doar miel sau pui. De asemenea, aceşti oameni râd foarte mult.

Caisele uscate, o tradiţie străveche

Pentru o perioadă cuprinsă între două şi patru luni, aceşti oameni nu mănâncă nimic, dar beau doar sucul de la caisele uscate. Aceasta este tradiţia lor, o tradiţie ce provine încă din timpuri străvechi, pe care aceşti oameni o respectă.
Această tradiţie are loc într-o perioadă a anului în care fructele (caisele) nu sunt coapte încă. Medicii sunt de acord că modul în care aceşti oameni mănâncă şi perioadele lor de înfometare au contribuit la longevitatea acestor oameni şi la o sănătate mai bună.

Obiceiul de a consuma mari cantităţi de caise poate fi responsabil de protecţia pe care o are populaţia Hunza împotriva tumorilor. Sâmburii de caisă sunt bogaţi în vitamina B17, care are proprietăţi anti-cancerigene, iar din aceşti sâmburi, oamenii fac ulei.

Dar totul se rezumă la dozele mici din acest ulei, pentru că, în caz contrar, uleiul din sâmburi de caise poate pune viaţa în pericol. Iar caisul este un fel de pom care le aduce prestigiu celor din această comunitate, iar familia care are mai mulţi caişi pe pământul său este mai bine văzută de ceilalţi.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!