Vrei sa-ti imbunatatesti starea de sanatate? Atunci schimba regimul alimentar! Acest mesaj devine treptat un motto al societatii moderne de masa, desi iubitorii de fast-food si impatimitii dulciurilor continua sa nu-l ia in seama.

In mare masura inconstienti de consecintele produselor alimentare apetisante dar daunatoare, multi oameni nu stau pe ganduri cand vine vorba de preparate bogate in grasimi si in zahar. In schimb, rezultatele unui studiu recent, care confirma faptul ca celulele canceroase cresc si se dezvolta in voie in prezenta zaharului rafinat, ar putea schimba aceste lucruri.

Revista Nature Medicine (Medicina naturista) a confirmat recent ca zaharul rafinat este una dintre fortele motrice principale din spatele cresterii si raspandirii tumorilor canceroase. Rezultatele au fost atat de concludente, de fapt, incat pe viitor este posibil ca medicii sa recurga la monitorizarea nivelurilor de zahar acumulat in organism pentru depistarea din timp a cancerului.

Colegiul Universitatii din Londra (UCL) in Marea Britanie a facut aceasta descoperire in urma experimentarii cu o metoda noua de detectare a cancerului care implica utilizarea unei forme speciale de imagistica prin rezonanta magnetica (IRM). Oamenii de stiinta au adaugat un amboceptor la un scanner RMN reglandu-l, astfel, pentru a monitoriza exclusiv nivelurile glucozei in organism. Folosirea scanner-ului adaptat a indicat faptul ca tumorile canceroase – care s-au dovedit a se hrani cu zahar – au un grad crescut de reflectanta imagistica, din moment ce contin cantitati mari de glucoza.

Explicata in cadrul unui anunt recent UCL, „Noua tehnica, purtand denumirea de ,transfer de saturatie al schimbului chimic al glucozei’ (glucoCEST), se bazeaza pe faptul ca tumorile consuma mult mai multa glucoza (un tip de zahar) decat tesuturile normale, sanatoase, pentru a se dezvolta si inmulti.” In actualizarea furnizata de universitate, s-a adaugat faptul ca tumorile apar pe scanner ca „imagini luminoase”.

La scanarile traditionale pentru depistarea cancerului se administeaza injectii cu radiatii in doze mici pentru a identifica prezenta tumorilor. Si radiatiile reprezinta o cauza binecunoscuta a cancerului, iar o astfel de injectie nu este tocmai indicata, avand in vedere efectele sale secundare potentiale. Cu toate acestea, metoda functioneaza pentru ca tocmai factorii care declanseaza si promoveaza dezvoltarea si raspandirea cancerului pot fi folositi de medici pentru depistarea mai eficienta a acestei boli in organism. Iar acum, la aceasta lista a factorilor nocivi poate fi adaugat in mod oficial si zaharul.

„Metoda foloseste o injectie cu solutie de zahar obisnuit si ar putea oferi o alternativa ieftina si sigura pentru metodele existente de detectare a tumorilor, care necesita injectarea de material radioactiv”, afirma Dr. Simon Walker-Samuel, cercetator principal al studiului de la Centrul UCL pentru Imagistica Biomedicala Avansata (CABI).

Cel mai socant lucru, dupa spusele directorului studiului, este faptul ca pana si cantitatea de zahar continuta de „o jumatate de baton de ciocolata de dimensiuni medii” este suficienta pentru a identifica in mod eficient prezenta tumorilor folosind metoda glucoCEST. Aceasta constatare este uluitoare, intrucat sugereaza ca zaharul poate promova proliferarea cancerului chiar si in cantitati relativ mici.

UCL nu este prima sursa care a remarcat si dovedit conexiunea dintre zaharul rafinat si aparitia de boli precum cancerul. Dr. Robert H. Lustig, Doctor in Medicina si profesor de pediatrie in cadrul Diviziei de Endocrinologie a Universitatii din California, San Francisco (UCB), readuce in prim-plan faptul ca cea mai mare parte a bolilor cronice frecvente astazi sunt cauzate de consumul de zahar. Lustig este unul dintre autorii renumiti ai publicatiei „Sugar: The Bitter Truth ” („Zaharul: Adevaruri cu gust amar”), care face cunoscute publicului descoperirile sale in diferite conferinte si pe inregistrari video.

Principalii vinovati de intoxicatia cu zahar includ: zaharul alb si faina, alimentele indulcite si procesate, precum si produsele fast food. Modul in care acestea sunt descompuse de catre organism (spre deosebire de sursele naturale de fructoza din fructe) provoaca o crestere a nivelurilor hormonilor eliberati in sange (in special insulina) invitand, practic, celulele canceroase sa se hraneasca, sa creasca si sa se raspandeasca.

Dr. Lewis Cantley, directorul Centrului Medical Beth Israel Deaconess (BIDMC) de la Universitatea Harvard, a divulgat in timpul unui interviu pentru CBS conexiunea dintre zahar si cancer: „Ceea ce incepem sa invatam este ca insulina poate provoca reactii adverse la nivelul multor tesuturi, si una din problemele asociate care se evidentiaza este cancerul.”

El a adaugat apoi ca „Daca se intampla sa ai o tumora acoperita de receptori de insulina, atunci aceasta va fi stimulata sa preia glucoza vehiculata de sange. Asadar, in loc sa ia calea tesuturilor adipoase sau a celor musculare, glucoza ajunge astfel in tumora, aceasta folosind-o pe post de sursa de hrana.”

Aceste surse reiau si aprofundeaza tema importantei alegerii de alimente sanatoase si neprocesate pe baza de plante pentru hranirea corespunzatoare si sprijinirea sanatatii trupului si a mintii. Incepe, asadar, sa adaugi in dieta zilnica mai multe verdeturi, legume si proteine de provenienta vegetala si redu cantitatea de alimente procesate pe care le consumi. Corpul este, intr-adevar, pe deplin capabil sa se vindece singur, iar adoptarea acestor noi obiceiuri alimentare sprijina capacitatea sa de regenerare.

sursa

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!