alimente_ce_contin_amidon, sa previi cancerul de colon

Pentru a contracara efectele negative ale consumului excesiv de carne rosie, este recomandat sa mancam regulat legume care contin amidon, potrivit unui studiu recent.

Amidonul rezistent are particularitatea de a nu fi digerat, ajungand intact in intestinul gros. Acesta este considerat, din punct de vedere nutritional, o fibra alimentara si prezinta anumite avantaje pentru digestie, informeaza Top Sante.

Amidonul rezistent este prezent in seminte si leguminoase, precum si in cartofii cruzi, in bananele verzi si in porumb.

Acest tip de fibra are efecte benefice si asupra grasimilor din sange, ajutand la cresterea fermentatiei intestinale, la ameliorarea absorbtiei unor minerale si la scaderea colesterolului “rau”.

In cadrul studiului efectuat de oamenii de stiinta australieni de la Universitatea din Flinders, 23 de persoane au mancat zilnic 300 de grame de carne rosie, timp de patru saptamani. Consumul in fiecare zi a 40 de grame de amidon rezistent a permis scaderea cu 30% a nivelului unor molecule genetice (miR-17-92) prezente in tesutul rectal, implicate in oncogeneza (transformarea unei celule normale in celule canceroase).

“Acest studiu arata ca amidonul rezistent poate fi utilizat pentru prevenirea bolilor digestive si a cancerului colorectal”, explica Karen J. Humphreys de la Universitatea din Flinders.

sursa

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!