SASE ALIMENTE CARE PREVIN CANCERULMedicatia “alimentara”, nutritia, a devenit in ultimul timp cel mai fierbinte subiect si cel mai devorat de catre oameni, datorita bolilor care isi fac de cap, a scumpirii medicamentelor, a crizei financiare si a contraindicatiilor pe care le au unele medicamente ce se iau impotriva anumitor boli. Cancerul, afectiunile cardiace, diabetul, sunt boli care acopera aproape 90% din cazurile cronice. Si medicamentele care se recomanda pentru aceste boli, de cele mai multe ori cauzeaza nu numai stagnari ale bolilor sau mentinerea acestora sub control, ci si neplaceri.

Un aspect cunoscut de medici si simtit de pacienti este faptul ca medicamentatia prelungita (necesara in cazul bolilor cronice) duce la imbolnavirea ficatului si a stomacului, lucru care poate duce la aparitia altor boli mai grave decat cele pentru care te tratezi. Cum evitam aceste imbolnaviri suplimentare? Medicina naturista, ceaiurile, medicina traditionalista intr-un cuvant, care uneori se confunda cu unele din leacurile asa zis “babesti“, dar si o alimentatie bazata pe legume si fructe cu conditia insa sa fie produse natural, ecologic, nu cu substante “anabolizante” ca cele prescrise in “codex alimentarius”.

Iata 6 alimente care lupta cu success impotriva cancerului:

Broccoli
Toate cele din familia sa,cum ar fi varza, conopida, sau salata, au proprietati anticancerigene dar broccoli este singurul cu o cantitate apreciabila de sulforafan, un compus care stimuleaza enzimele protectoare ale organismului si elimina substantele cancerigene. Recomandat in cancerul de san, ficat, plamani, prostata, piele, stomac, si vezica urinara. Un experiment recent al Universitatii din Michigan, facut pe cobai a scos la iveala faptul ca sulforafanul ataca de asemenea celulele stem cancerigene. Cu cat mananci mai mult broccoli, cu atat mai bine, deci consumul zilnic, fie in salate, fie ca topping la pizza sau alte feluri de mancare va aduce sanatate.

Fructele de padure
Toate fructele de padure contin fitonutrienti anticancerigeni.Murele insa, contin o mare doza de fitochimicale, numite antocianine care incetinesc cresterea celulelor premaligne si impiedica sangele sa formeze si hraneasca tumorile canceroase. Au efecte in combaterea cancerului de colon, esofagian, bucal si de piele. Consumati zilnic o jumatate de cana de fructe de padure.

Rosiile
Suculentul fruct, este cea mai buna sursa de lycopen o carotenoida care da rosiei culoarea. Lycopenul impiedica cresterea celulelor cancerigene endomet Cancerul endometrial face 800 de victime annual. Rosiile combat cancerul endometrial, al plamanilor, si stomacului. Cel mai mare efect il au rosiile gatite, pentru ca procesul de fierbere mareste capacitatea corpului de a absoarbe lycopenul.

Nucile
Fitosterolul pe care il contin nucile (niste molecule asemenatoare colesterolului, descoperite in plante) se pare ca blocheaza receptorii de estrogen in cancerul de san si incetineste cresterea celulelor. Are efect impotriva cancerului de san si de prostata. Consumand zilnic 30 gr de nuca preveniti aparitia cancerului.

Usturoiul
S-a demonstrat ca fitochimicalele din usturoi stopeaza formarea nitrozaminei, carcinogin care se formeaza in stomac atunci cand consumam nitrati. Un studiu recent al Women’s Health Study arata ca femeile care consuma frecvent usturoi au cu 50% mai putine sanse sa faca cancer. Recomandat impotriva cancerului de san, colon, esofag, si stomac. Se recomanda amestecul usturoi zdrobit, fiert in suc de rosii.

Fasolea
Un studiu facut pe soareci de catre Michigan State University arata ca fasolea neagra in special, a avut efecte benefice in cancerul de colon. Fasolea uscata a dat rezultate bune in cancerul mamar. Efectul se datoreaza faptului ca o dieta bogata in legume creste nivelul de acid butyric gras, care in concentratie mare impiedica cresterea celulelor cancerigene. Este recomandat de cateva ori pe saptamana o jumatate de cana de vegetale in dieta noastra.

Neacsu Marin, www.ziare.com Miercuri, 29 Decembrie 2010

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!