Nodulii mamari sunt umflaturi sau protuberante bine delimitate localizate la nivelul sanilor. Din fericire, in numeroase cazuri se dovedesc a fi tumori benigne (chist, adenofibrom, lipom etc.) ce pot fi tratate naturist

De tratamentul naturist pot sa beneficieze, cu rezultate foarte bune, toate leziunile interne ale sanului. De obicei, se acumuleaza in partea superioara a sanului un tesut mai dens, pentru ca acolo se afla glande mai multe. In zona axilei se pot acumula grasimi din cauza ingerarii de prea multi hormoni (anticonceptionale) care se pot transforma in chisturi.

In cazul unor stari tensionate, oboselii, stresului, emotiilor puternice, sanii dau semnalul ca ceva nu este in ordine si dor sau se umfla. Cand este vorba despre o afectiune mai serioasa, atunci se formeaza chisturi si noduli. In multe cazuri, in care este vorba despre o mastoza a tinerelor fete, aceasta va trece odata cu varsta, fara niciun tratament.

In orice situatie, este indicata o ecografie sau o mamografie care sa stabileasca exact despre ce afectiune este vorba. Numai in urma acestui examen se va stabili tratamentul, care poate sa difere in functie de diagnostic, mai ales daca e vorba despre o infectie care va avea parte de un tratament foarte sustinut pana la deplina vindecare.

Tratamentul cu fitohormoni Atunci cand este nevoie de tratament cu hormoni, fitohormonii, adica tratamentul cu ceaiuri de plante, sunt foarte eficienti. Se indica in aceste cazuri consumul plantelor care contin acest fitohormon: cretisoara, fasole, hamei, marar, morcov, naprasnic, ovaz, zmeur.

Plante indicate in tratarea nodulilor

1. Arnica – se va opta pentru tinctura care este gata preparata la orice Plafar. Se iau 30-40 de picaturi de tinctura de trei ori pe zi, diluate in apa, pe stomacul gol, vreme de 30 de zile, pentru o cura de amplificare a imunitatii.

2. Boz – se culeg fructele coapte si se pun in straturi de 2 cm intr-un borcan. Peste fiecare strat se pune zahar. Se lasa la macerat in frigider 24 ore. Apoi se strecoara lichidul obtinut care se va pune intr-o sticla. Se ia cate o lingurita de 3 ori pe zi. Ajuta foarte mult la aceasta afectiune si concomitent la slabire.

3. Branca-ursului – doua lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopera 10 minute, dupa care se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.

4. Brusture – doua lingurite de radacina de brusture maruntite la 250 ml apa. Se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani de ceai pe zi.

5. Castan:

a) Se iau flori de castan care se maruntesc. Se pune o lingurita de flori la 250 ml apa clocotita. Se va consuma in cursul unei zile. Nu se supradozeaza.

b) Se folosesc crengi tinere de la care se ia doar coaja – o lingurita la 250 ml apa. Se fierbe 5 minute, iar ceaiul rezultat se consuma in cursul unei zile.

c) 10 castane se curata de coaja si se maruntesc in 200 ml gaz. Se tin timp de 4 saptamani dupa care se strecoara. Cu acest amestec se vor pune comprese pe locurile afectate.

d) Se folosesc ramuri tinere – 30 g de coaja maruntita in 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se vor tine apoi timp de 15 zile agitand des. Se strecoara si se iau cate 10 picaturi de 3 ori pe zi.

e) Se vor fierbe 5 castane in 200 ml apa timp de 5 minute si cu aceasta apa se pun comprese. Castanul ajuta la refacerea circulatiei in zona respectiva.

6. Coada soricelului – se macina flori uscate cu rasnita de cafea si apoi se taie marunt slanina ranceda sau afumata. Se amesteca in parti egale cu florile praf si se intind pe o panza de marimea sanului. Se aplica aceasta cataplasma peste noapte, iar dimineata se schimba cu una proaspata.

7. Coada calului – o mana de plante maruntite se pun la 250 ml apa si se fierb 10 minute. Plantele se scot, se pun intr-o panza si se aplica local. Se va umezi din cand in cand (cand se usuca) cu ceai cald. Se repeta pana la disparitia nodulilor.

8. Cretisoara – o lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, inainte de mese. Ajuta la diminuarea secretiilor si contine fitoestrogeni.

9. Dovleac – se foloseste pulpa, care se transforma in pasta (facultativ se poate pune si putina miere). Se pun cataplasme care se mentin peste noapte pentru calmarea durerilor. Durata este insa de doua pana la opt ore, in functie de toleranta individuala.

10. Hamei – Se face tratamentul atunci cand este vorba despre exces de hormoni, fiind indicat tinerelor fete in perioada pubertatii. O lingurita de planta maruntita se pune la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, inainte de mese. Contine fitohormoni.

11. Marar – se macina seminte sub forma de praf, se trec prin sita, separandu-se cele care nu s-au maruntit suficient. Tratament – un varf de cutit din acest praf se pune sub limba de trei ori pe zi, se tine cateva minute, dupa care se inghite cu putina apa. Mararul contine hormoni care pot contribui la reglarea hormonala.

12. Morcov – se vor folosi inflorescentele de morcov. 3 lingurite maruntite la 250 ml apa clocotita. Se lasa acoperit 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi. Este indicat tot pentru faptul ca aceasta leguma contine hormoni chiar si in frunze.

13. Muscata – se alege muscata cu flori rosii. Se pune o lingurita de frunza maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopera 15 minute, apoi se strecoara si se pastreaza la caldura. Se va consuma in cursul intregii zile cu inghitituri mici. Nu se depaseste doza si se poate face tratament pentru 20 zile, apoi pauza 10 zile. Este un bun tratament pentru fibroame, noduli sau mastopatii.

14. Naprasnic – O lingurita de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se face o infuzie din care se pot consuma 3 cani pe zi, inainte de mese. Contine fitohormoni. Exista in comert si capsule care se vor folosi conform indicatiilor producatorului.

15. Ovaz – se foloseste planta verde, cand este de numai 20 de cm, sau semintele. Se pot folosi in urmatoarele modalitati:

a) Suc de planta verde obtinut cu storcatorul de fructe din mladite tinere. Se vor lua cate 20-30 ml de trei ori pe zi.

b) Semintele se pot macina putin si se pun apoi doua linguri la 250 ml apa. Se fierb timp de 15 minute si se strecoara. Se pot consuma apoi trei astfel de portii in cursul unei zile.

c) Semintele se pun la incoltit si cand au dat un colt de 1 cm se spala si se trec prin masina de tocat. Se pune apoi peste ele putina apa, pentru 15 minute, dupa care se dau prin storcatorul de fructe. Se consuma acest suc facut proaspat de 3 ori pe zi. Ajuta la reglarea functiilor glandulare.

16. Patrunjel – se vor folosi semintele, cea mai eficienta fiind tinctura. Radacina de patrunjel este si ea foarte eficienta – 3-4 radacini de patrunjel se spala foarte bine cu o perie, se taie apoi in rondele mici si se pun in 500 ml apa. Se fierb pana ce cantitatea de apa scade la jumatate. Se strecoara si se pot consuma 3 ceaiuri pe zi.

17. Porumb – se vor pune doua lingurite de matase de porumb la 250 ml apa. Se fierb apoi timp de 5 minute si se strecoara. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.

18. Salcie – Doua linguri de coaja de salcie macinata se pun la 250 ml apa si se fierbe apoi timp de 20 minute. Se strecoara si se pune compresa pentru calmarea durerii. De asemenea, se poate face ceai cu o lingurita de planta la o cana de apa, fiind foarte eficient pentru calmarea durerilor.

19. Soia – se pot consuma seminte de soia cu orice mancaruri sau puse in diferite preparate culinare. Este indicata datorita faptului ca poate ajuta la reglarea functiilor glandulare, vinovate de multe ori de formarea nodulilor mamari.

20. Sulfina – Se face un ceai din doua lingurite de planta inflorita maruntita la 250 ml apa clocotita. Se tine 10 minute, dupa care se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.

21. Vasc – Doua lingurite de planta maruntita la 250 ml apa rece si lasa 8 ore (de seara, pana dimineata) in aceasta apa, acoperind cu un tifon. Se strecoara apoi si se consuma doua cani pe zi. Este un remediu foarte bun pentru refacerea circulatiei sangelui.

22. Verbina – Doua lingurite de planta maruntita la 250 ml apa clocotita. Se acopera 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma doua cani pe zi.

23. Zmeura – este indicata folosirea mugurilor stransi primavara devreme si uscati. Se vor pune doua lingurite de muguri in 250 ml apa clocotita. Se acopera 10 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.

Leacuri pentru durere

  • Paine neagra umezita cu spirt se aplica pe locul dureros. Se tine pana la trecerea durerii.
  • Se fierb doua lingurite de tataneasa in 250 ml lapte si se strecoara. Se pun comprese.
  • Frunza de tutun se pune in apa clocotita. Dupa ce se inmoaie putin, se aplica pe locul dureros.
  • Se consuma cate o lingurita
    de miere imediat ce apare durerea.
  • Se aplica tinctura de omag pe locul dureros. Aceasta produce anestezia locala. Nu se foloseste decat in cazul in care nu exista leziuni ale pielii, produsul toxic.
  • Alcool cu spanz – se poate aplica local.
  • Untul pamantului – comprese locale cu tinctura.
  • Se fierb cartofi cu coaja si apa in care au fiert se aplica sub forma de comprese pe locul dureros pana la trecerea durerii. Se aplica zilnic, de 2-3 ori sau de cate ori aveti dureri.
  • Se aplica tarate de grau calde care se pun pe o bucata de panza umezita. Se tin pana la trecerea durerii.

Noduli provocati de exces de foliculina

Dupa prezentarea la doctor si inaintea actului chirurgical incearca urmatoarea reteta:

  • Se face un amestec dintr-un galbenus de ou cu o lingura de ulei si una de miere. Acest amestec se intinde pe o panza care se va aplica pe sanul cu probleme. Se tine timp de 1-2 ore (in functie de toleranta). Se poate face acest lucru de 2-3 ori pe zi, pana nodulul va disparea. In acest caz, va trebui insa sa se renunte la carne, grasimi, prajeli, tutun si sa se consume multe sucuri din legume si fructe sau chiar apa distilata in locul apei normale, care este unul dintre cele mai bune dizolvante ale gasimilor din vasele de sange. Poate fi amestecata, pentru mai multa eficienta, cu radacina de patrunjel si de morcov. Se vor rade pentru aceasta 200 g de radacina de morcov si 100 g de radacina de patrunjel, care vor fi puse in doi litri de apa distilata. Se consuma in locul apei obisnuite, cate un litru pe zi, o perioada de cel putin o luna.

sursa: Revista Felicia

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!