Bolnavii cu leucemie acută vor putea beneficia atât de diagnosticare și tratament, cât și de monitorizarea corectă a bolii minime reziduale. Un nou subprogram de diagnostic generic al tumorilor solide maligne a fost introdus astăzi, 8 septembrie 2016, printr-o Hotărâre de Guvern în Programul național de oncologie.

bolnavii cu leucemie, colectare sange leucemie acută

Astfel, bolnavii cu leucemie acută din cadrul programelor naționale de sănătate curative pot beneficia de acordarea de servicii medicale, inclusiv de prescrierea și eliberarea medicamentelor și/sau materialelor sanitare specifice, într-o unitate sanitară în regim ambulatoriu sau în spitalizare de zi, concomitent cu serviciile medicale spitalicești furnizate în regim de spitalizare continuă într-o altă unitate sanitară, dacă unitatea sanitară la care pacientul este internat în regim de spitalizare continuă nu poate acorda serviciile.

Decontări pentru leucemie acută, din bugetul programelor curative

Pentru aceste situații, serviciile asigurate sunt validate și decontate din bugetul programelor naționale de sănătate curative.

De asemenea, în cazul în care pacientul necesită transport medical, unitatea sanitară în care bolnavul este internat în regim de spitalizare continuă suportă contravaloarea transportului medicalizat al acestuia în vederea efectuării serviciilor asigurate în cadrul programelor naţionale de sănătate cu scop curativ.

celule sanguine leucemia acută

Nu este nevoie de prezentarea cardului de sănătate

Contravaloarea investigațiilor paraclinice în cadrul programelor naționale de sănătate curative va fi decontată furnizorilor de servicii care le efectuează, fără a fi condiționată de prezentarea cardului național de asigurări sociale de sănătate.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!