sosul de roşii

Recent, un grup de oameni de ştiinţă a ajuns la concluzia că unul dintre „secrete” ar fi sosul de roşii, aşa cum este el gătit în ţările mediteraneene.

Preparat din ceapă (uneori şi usturoi), ulei de măsline, amidon şi roşii, sosul de roşii este foarte mult consumat în zona mediteraneană, iar cercetătorii cred că el protejează, în mare măsură, organismul împotriva atacului de cord şi a accidentului vascular cerebral (AVC).

Cercetătorii spanioli de la Universitatea din Barcelona au descoperit că sosul de roşii conţine cca. 40 de antioxidanţi din categoria celor numiţi polifenoli, despre care se crede că ar proteja inima de efectele stresului oxidativ.

Dar, pentru a avea parte de întregul efect benefic al ingredientelor, ele trebuie combinate într-un sos, nu mâncate separat.

Sursa:www.realitatea.net – 18.11.2013

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!