Cui nu-i place acest fruct galben, ciudat, dulce și irezistibil? Au fost în jurul oamenilor de secole și chiar dacă există un fruct nou, exotic, care iese pe piață în fiecare săptămână, bananele sunt încă favoritele noastre pe viață. 

Acestea sunt super-alimentele perfecte care ne dau energie, ne fac să ne simțim plini și să oferim organismului nostru toate substanțele nutritive esențiale. Sunt bogate în fibre, vitamine și zaharuri naturale, cum ar fi fructoza și zaharoza. Acesta este motivul pentru care chiar și medicii îl recomandă și este perfect pentru micul dejun. 

Americanii mănâncă mai multe banane în fiecare an decât portocalele și mere impreuna; este fructul cel mai consumat din State. Cumparam o gramada de banane din magazinul local si, de obicei, dureaza pana la sfarsitul saptamanii cand le consumam. Dar, probabil, că ați observat că, în timp, pe ele încep să apară pete negre, tot mai mari și mai mari până când devin negre. De obicei, avem tendința de a arunca bananele atunci când devin maro și moi, deoarece credem că sunt deteriorate, ceea ce este, de obicei, cazul majorității fructelor. Cu toate acestea, zonele întunecate din banane nu sunt, de fapt, un semn de putrezire, ci ceva complet  diferit. 

Atunci când bananele încep să prindă acele pete întunecate, ele încep să curețe. Petele maronii reprezintă de fapt TNF (factorul de necroză tumorală) care începe să se dezvolte și cu cât sunt mai multe pete, sunt cele mai ridicate ale acestui factor. TNF este o substanță de combatere a cancerului, care ajută la lupta împotriva celulelor anormale din organism. 

 În mod specific, TNF ajută la asistarea comunicării între celule în sistemul nostru de răspuns imun și ghidează mișcarea celulelor către zonele din corpul nostru care sunt inflamate sau infectate. Conform cercetărilor recente, TNF din banane oprește creșterea celulelor tumorale și răspândirea acestora și provoacă apoptoza sau moartea celulelor. 

Această proprietate, combinată cu nivelurile ridicate de antioxidanți pe care le conțin, întărește sistemul nostru imunitar și crește numărul de celule albe, permițând organismului nostru să lupte împotriva infecțiilor și chiar a cancerului. Încercați să vă amintiți acest lucru data viitoare când vedeți o banană cu pete maronii și nu o aruncați. 

Cu toate acestea, în afară de nivelurile lor ridicate de antioxidanți și de proprietăți de combatere a cancerului, bananele au o listă lungă de alte beneficii, motiv pentru care trebuie să le includeți în dieta de zi cu zi. 

Iată cu ce vă pot ajuta două banane pe zi: 

Arsurile la stomac – Bananele sunt antioxidanti naturali si pot scadea pirozisul intr-un minut. Dacă simțiți simptomele,  pur și simplu mâncați pe o banană și vă veți simți mai bine instantaneu. 

Tensiunea arterială – Bananele sunt bogate în potasiu, dar nu conțin aproape deloc sodiu în ele, motiv pentru care sunt bune pentru inima ta. Acestea pot reduce tensiunea arterială și pot preveni accidentul vascular cerebral sau un atac de cord. 

Energie – Am menționat deja, dar să repetăm ​​doar în caz că… Bananele vă oferă energie și sunt o gustare perfecta pre-antrenament. 

Acestea conțin vitamine, minerale și carbohidrați cu conținut scăzut de glicemie, care măresc rezistența și nivelurile ridicate de potasiu, împiedicand crampele musculare. 

Anemia – Persoanele care suferă de anemie pot beneficia foarte mult de introducerea bananelor în dieta lor, deoarece  le pot furniza fierul foarte necesar. Fierul stimulează producția de hemoglobină și consolidează alimentarea cu sânge. 

Ulcer – Ulcerul poate fi foarte suparator, deoarece există un număr limitat de lucruri pe care le puteți mânca fără a provoca tulburarea stomacului. Din fericire pentru tine, bananele sunt perfecte pentru această condiție deoarece sunt moi și musculare și protejează mucoasa stomacului de acid și iritație. 

Depresia – Știați că bananele vă pot ajuta în caz de depresie? Acestea sunt bogate în triptofan, care este transformat în serotonină, când este ingerat. În cazul în care nu știați, serotonina este neurotransmițătorul care ne face să ne simțim fericiți, relaxați și cu o dispoziție mai bună.

Constipație – Bananele au o cantitate mare de fibre, care sunt benefice dacă suferiți de constipație. Acestea pot stimula mișcarea intestinului și pot ameliora simptomele. 

Controlul temperaturii – Acest lucru m-a surprins cel mai mult, dar bananele pot scădea temperatura și te pot răcori.