Leacul pentru cancer?

Echipa de savanți încerca să găsească o soluție prin care să protejeze de malarie femeile însărcinate. Apariția malariei în sarcină este extrem de periculoasă deoarece atacă și distruge placenta. În timpul studiului, cercetătorii danezi au ajuns la o constatare surprinzătoare: proteinele de malarie atacă și tumoarea dezvoltată de cancer. Poate fi un pas uriaș către vindecarea în viitor a cancerului, scrie Independent.co.uk.

Medicii au combinat proteina din vaccinul anti-malarie cu o toxină, aceasta din urmă ar fi eliberată în zonele tumorale și ar ajuta la distrugerea celulelor canceroase.

cancer leacul pentru cancer

Danezii au declarat că se aflau de multă vreme în căutarea unui mod de a exploata similaritățile majore dintre placentă și tumoare. Placenta este un organ care crește în doar câteva luni de la câteva celule până la o greutate de aproape un kilogram. Într-un fel și tumorile fac la fel, cresc agresiv într-un mediu ostil.

Noul vaccin a fost deja testat pe mai mulți șoareci bolnavi de cancer, iar rezultatele a îndreptățit optimismul medicilor. Cercetatorii spun că vor trece la testele pe oameni în următorii 4 ani. Întrebarea este dacă poate organismul uman să tolereze dozele necesare fără a dezvolta efecte secundare.