După două săptămâni în care persoana consumă produse de tip fast-food și alimente bogate în grăsimi riscul de cancer de colon crește semnificativ, atenționează oamenii de știință.

fast-food, riscul de cancer de colon

Printre preparatele care favorizează acest tip de cancer se numără fripturile, burgerii, snack-urile. În cadrul cercetării, participanții au fost împărțiți în mai multe grupe.

O parte dintre ei au avut o dietă bogată în fructe, legume și pește, alții au consumat mai mult produse de tip fast-food, în timp ce cei din al treilea grup au mâncat alimente bogate în grăsimi, dar care conțineau puține fibre.

Spre finalul studiului, specialiștii au realizat mai multe teste pentru a vedea care este riscul de apariție a cancerului de colon. Rezultatele au arătat că voluntarii din cel de-al doilea și cel de-al treilea grup aveau cel mai mare risc de a fi diagnosticați cu acest tip de cancer.

,,Este surprinzător cum schimbările alimentare mai puțin sănătoase pot crește riscul de apariție a diferitelor afecțiuni, printre care și cancerul. Putem spune cu siguranță că atenția pe care o acordăm alimentației noastre ne poate proteja de multe probleme de sănătate”, a afirmat Jeremy Nicholson, cercetător la Colegiul Imperial din Londra, Marea Britanie.

Specialiștii recomandă includerea în dietă a legumelor verzi cu frunze, a citricelor, a cerealelor integrale. De asemenea, ideal este să consumăm mai rar ouă, dar și carne.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!