polenul stimuleaza imunitatea

Oricât de păcătoase ar fi, afecţiunile pot fi combătute cu ajutorul remediilor din plante. Chiar şi cancerul, boala de care auzim tot mai des, are „inamici” în natură. Nu puţine sunt reţetele „miraculoase“ care împânzesc internetul şi care promit vindecarea bolnavilor de cancer.

 Specialiştii în fitoterapie atrag atenţia că leacurile din plante trebuie administrate însă cu grijă şi numai după ce un medic cu specializare în fitoterapie, dar şi specialistul oncolog şi-au dat acordul.

Turmericul, ganoderma, propolisul sunt ajutoare din natură care întăresc organismul, încetinesc multiplicarea celulelor canceroase şi diminuează durerea şi efectele neplăcute ale acestei afecţiuni. Iată spun specialiştii în fitoterapie!

Turmericul, antioxidant

Turmericul (curcuma) este o rădăcină care protejează ficatul, fiind şi antioxidant, şi antiinflamator. Are beneficii în: leucemii şi limfoame, cancer hepatic, mamar, de prostată, colorectal, dar şi în melanom malign.

Polenul stimulează imunitatea

S-a descoperit că mierea, polenul şi propolisul stimulează imunitatea şi inhibă creşterea tumorilor maligne. Mierea, consumată de femeile cu cancer de sân, are rol de reducere a riscului de recidivă. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat pe 100 de paciente care suferiseră o operaţie de îndepărtare a unui sân. Polenul, de exemplu, are cea mai mare cantitate de seleniu (după nuca de Brazilia), un mineral cu efecte puternic antioxidante şi, drept urmare, antitumorale. Este bine să spargi grăuncioarele de polen în dinţi şi să le mesteci bine înainte de a le înghiţi, altfel o mare parte din ele se vor elimina nedigerate. Se recomandă câte două linguriţe de polen pe zi, preventiv. Una se ia dimineaţa, iar a doua la amiază, cu un sfert de oră înaintea meselor.

Remediile ayurvedice, de ajutor

Specialiştii în fitoterapie mai recomandă şi remediile ayurvedice (din medicina tradiţională indiană) în tratarea cancerului.

Ashwaganda este un remediu străvechi, cunoscută pentru proprietăţile sale benefice în tratarea insomniei, anemiei, infertilităţii şi oboselii cronice. Planta mai este cunoscută şi pentru proprietăţile sale antioxidante, antiinflamatorii, radioprotectoare şi imunomodulatoare. Efectul său antitumoral, de reducere a proliferării celulelor tumorale, o indică în majoritatea tipurilor de cancer (cancerul de colon, de col uterin, mamar, pulmonar, leucemie).

Un alt remediu ayurvedic este planta amalaki, care are de patru ori mai multă vitamina C decât portocalele. Amalaki stimulează sistemul imunitar, fiind un valoros antioxidant.

Se impun câteva reguli pentru cei care apelează la remedii din medicina naturală:

  • adoptarea unei diete din produse naturale de origine vegetală netratate termic;
  • eliminarea alimentelor de origine animală sau tratate industrial, a zahărului, sucurilor sau băuturilor răcoritoare;
  • renunţarea la: alcool, tutun, cafea, medicamente fără prescripţie medicală;
  • eliminarea factorilor de stres;
  • menţinerea unei atitudini pozitive  şi mişcare în aer liber.

INFO: Podbalul este utilizat în  medicina chineză pentru tratarea cancerului.

oradestiri.ro

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!