MindApp
„Păcat că nu voi putea utiliza aplicația, dar cel puțin am sentimentul că boala mea nu a fost în zadar.” Aceasta este declarația lui Frederik van de Broek, creatorul aplicației +MindApp+, cea mai avansată aplicație concepută pentru pacienții cu tumori cerebrale canceroase.

Frederik van den Broek, un olandez cu tumoră cerebrală, este și creatorul și cobaiul unei aplicații menite să ajute bolnavii de cancer cerebral să își controleze cât mai bine această teribilă boală. Frederik van den Broek a murit pe 31 august, la 41 de ani, la locuința sa din Amsterdam.

Aplicația MindApp, care va fi disponibilă pe Android și iOS, le permite utilizatorilor să stabilească și să actualizeze consultațiile medicale, îndeosebi ședințele de radioterapie și chimioterapie, să își amintească identitatea doctorilor și să identifice numeroasele pastile necesare pacienților ce suferă de tumori cerebrale. Datele, care pot fi văzute de medic, le permit pacienților să comunice cu doctorul fără să fie nevoie să meargă la spital.

Frederik s-a gândit să creeze această aplicație după ce propria situație i-a arătat că are nevoie de ea. Într-un interviu acordat AFP cu câteva zile înainte să moară, bărbatul povestea că „la spital mi s-a dat o foaie cu datele consultațiilor medicale, cu medicamentele și diagnosticul, pentru cât timp mai aveam de trăit. Am pierdut foaia în mai puțin de o oră. Așa se întâmplă când ai pierdut o mare parte din creier și memoria pe termen scurt s-a dezintegrat în mii de bucăți”, a adăugat van den Broek. Bărbatul nu a programat singur aplicația, ci a colaborat îndeaproape cu programatorul căruia i-a spus ideea lui și s-a oferit chiar să fie cobai.

Aplicația MindApp are câteva secțiuni foarte utile, cum ar fi un calendar de consultații medicale, care este actualizat automat după confirmarea de către spital, tot el amintindu-i utilizatorului și când trebuie luate medicamentele. Ea cuprinde de asemenea și un jurnal în care pacienții pot scrie comentarii despre starea lor de sănătate, menționând îndeosebi crizele de epilepsie. Informațiile sunt actualizate în fişele medicale ale spitalului, putând fi vizualizate de specialist, care, la rândul său, poate mări sau scădea dozele pacienților prin intermediul aplicației.

Vincent van Dijk, programatorul care l-a ajutat pe Frederik să pună în fapt aplicația, a anunțat că aceasta va fi disponibilă în circa trei luni. Proiectul a fost cofinanțat de Microsoft.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!