Am publicat aici aceasta scrisoare, chiar daca balneo-terapia nu stim sa fie de folos in cancer, deoarece poate fi citita si popularizata de mai multe persoane. Va indemnam sa o faceti sa ajunga la specialistii in balneo-terapie pe care ii cunoasteti.

Statiunile climaterice si balneoclimaterice din România

Stimati colegi,

Ma numesc Dorgo Calin si sunt de 25 de ani medic balneolog si de recuperare medicala in Tg.Mures.

In 2002 am scris cartea „Transilvania, un Eldorado balnear?” iar in 2005, cartea „Salinoterapia la domiciliu”, carte dupa care in tara noastra au aparut 35 de saline artificiale. In prezent scriu o a treia carte (2009-2010) despre renasterea turismului balnear romanesc. V-as ruga cu multa amabilitate daca ati putea sa-mi transmiteti cateva informatii actuale despre statiunea (localitatea) dvs balneara. Cartea va fi puternic sponsorizata deci, ceea ce-mi veti comunica va ajunge la urechea multor pacienti si oameni de afaceri.

Iata cateva intrebari:

1.- Era “manageriatul” unei locatii balneare mai usor inainte de 1989? A scazut nr de turisti autohtoni si straini in statiunea Dv, dar personalul hotelier si medical? Cauzele? Ati primit cadre noi, specializate, atat pe relatia turistica cat si pe cea medicala? Ati primit ajutor (atunci cand a fost necesar) de la Ministerul Sanatatii sau Institutul de Balneo-fizioterapie Bucuresti?

2.- Functionati in sistem privat, mixt sau exclusiv in „sistem de stat”, prin trimitere prin contract de pacienti de catre Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale (exceptand unele statiuni ce apartin de M.Ap.N, Min. Justitiei, Romtelecom etc.) ?

3.- Functionarii ce deservesc statiunea (localitatea) dvs balneara, sunt motivati sa lucreze in acel loc? (stimulente prin reducere la cazare, masa, decontarea combustibilului in caz de naveta? Sunt ei mai ales localnici? Aveti lipsa de cadre medicale?

4.- Cum vedeti Dvs atragerea turistilor romani si straini in zona?

5. – alte idei si propuneri

V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari pana in luna august (moment in care imi voi fi terminat si eu periplul meu prin cele 120 de statiuni si localitati balneare). Consider neverosimil faptul ca Ungaria, spre exemplu, tara fara munte si mare, reuseste sa aiba venituri din balneoturism de 3 ori mai mari decat tara noastra, unde salasuiesc 1/3 din resursele balneo-minerale ale Europei, iar directorul mega-firmei germane TUI (Turismus und Urlab International) a afirmat ca litoralul romanesc se afla cu 8 ani in urma celui bulgaresc.

Sunt convins ca impreuna vom gasi raspunsuri si solutii la toate aceste intrebari si vom face cativa seriosi pasi inainte in dezvoltarea turismului balnear al tarii noastre.

Cartea “Renasterea turismului balnear romanesc” va aparea in luna septembrie,a.c., nu va avea pret, (precum nu au avut nici cele anterioare), fiecarea statiune sau localitate balneara va primi cate un exemplar.

Cu stima, Calin_dorgo@hotmail.com

sursa

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!