In seria de articole dedicate Vitaminei B17 si cancerului am promis ca o sa revin cu un alt articol, in care voi descrie unde se intilneste aceasta vitamina in natura. Pentru cei ce aud pentru prima data de Vitamina B17, o sa recapitulez in citeva cuvinte sensul ei.
Asadar, conform teoriei trophoblast, cancerul este o boala ce apare ca rezultat al activitatii deficitare a pancreasului, care este numit si “prima reduta” impotriva cancerului. Pentru persoanele la care panceasul nu este in stare singur sa lupte cu cancerul, exista a doua reduta, asa-numita Vitamina B17. Modul de actiune a pancreasului si al Vitaminei B17 impotriva cancerului l-am descris mai pe lung in articolul “Teoria trophoblast a cancerului”.

Deci, unde se gaseste in natura Vitamina B17?

Cele mai cunoscute produse ce contin aceasta vitamina sint urmatoarele:

Semintele si miezul din simburii de:

  • caise
  • mere
  • piersici
  • piersici cu coaja neteda
  • pere
  • prune

Cereale:

  • hrisca
  • ovaz
  • secara
  • orz
  • orez brun

Pastaioase:

  • fasole alba
  • mazare

Soiuri de varza:

  • broccoli
  • varza obisnuita
  • varza vinata/rosie
  • conopida

Alte produse:

  • spanac
  • migdale amare (simburi)
  • dovlecei
  • cartofi dulci
  • zmeură
  • coacaza neagra
  • struguri
  • ceapă rosie
  • vin rosu
  • vanata

Cea mai mare cantitate de Vitamina B17 se contine in simburii de caise. In copilarie noi mincam miezul din simburii de caise, dar alegeam copacii ce aveau simburii dulci si nu pe cei amarui. Vitamina B17 se contine, insa, in simburii amarui. Parintii ne spuneau sa nu mincam simburii amarui si, probabil, aveau partial dreptate, deoarece la descompunerea Vitaminei B17 in corp se elimina acid cianhidric, care in cantitati mari este toxic pentru organism. Se recomanda ca pe zi sa nu se consume mai mult de 5 simburi amari de caise, distribuiti uniform pe toata durata zilei.

Semintele de mere de asemenea contin multa VItamina B17. Englezii au un proverb “An apple a day keeps the doctor away” (Un mar pe zi te tine departe de medic). Din perspectiva Vitaminei B17 acest proverb este adevarat si te poate feri de cancer, daca o data cu marul maninci si semintele, sau, cum se mai spune – cotorul marului. Se recomanda sa nu se manince numai semintele marului, ci marul impreuna cu semintele. Astfel cantitatea de seminte este limitata la numarul de mere pe care le poti minca.

Probabil ca o parte din cei care o sa citeasca acest articol nu o sa se convinga de eficacitatea Vitaminei B17 in combaterea cancerului. Parerea mea este ca produsele enumerate mai sus pot aduce numai beneficii organismului, fara a lua in consideratie Vitamina B17. Iar daca totusi Vitamina B17 poate combate cancerul, asa cum se promite, atunci cu atit mai bine!!!

sursa