Cancerul cerebral reprezintă un diagnostic dur, iar pacienții care îl primesc, de cele mai multe ori, ajung la medic atunci când boala este într-un stadiu avansat, ceea ce face ca șansele de supraviețuire să scadă în mod dramatic. Specialiștii spun că din persoanele diagnosticate, doar 40% trăiesc mai mult de un an și 20% supraviețuiesc cinci ani după ce au primit diagnosticul. 

Foto: shutterstock.com

Cancerul cerebral apare la nivelul creierului, iar simptomele pot varia în funcție de zona afectată. De cele mai multe ori, chiar dacă semnele apar cu mult timp înainte ca pacientul să depisteze boala, acestea sunt tratate cu indiferență fiind puse pe seama unor afecțiuni mult mai simple și care pot fi tratate rapid.

Simptomele care pot anunța cancerul cerebral

Un studiu efectuat de King’s College din Londra a arătat că primele semne ale cancerului cerebral sunt de cele mai multe ori ignorate, iar pacienții ajung la medicul specialist atunci când boala este într-un stadiu avansat, potrivit dailymail.co.uk. Analizând 39 de pacienți diagnosticați cu acest tip de cancer, oamenii de știință au descoperit că primele simptome ale acestei boli sunt: tremuratul mâinilor, nevoia de a dormi în timpul zilei, indispoziția, neîndemânarea, pierderea echilibrului, pierderea memoriei sau durerile de cap. În plus, persoanele cu această problemă de sănătate au început să își piardă treptat interesul pentru anumite activități, au fost mai puțin preocupate de relațiile cu partenerul de viață și cu cei din jur, de job și de pasiunile lor.

În ciuda faptului că este un tip de cancer foarte grav, specialiștii spun că numărul investigațiilor pentru depistarea acestei boli este scăzut, comparativ cu alte tipuri de cancer. Mai mult decât atât, oamenii de știință sunt de părere că diagnosticul tardiv poate să apară și din cauza faptului că pacientul intră în contact cu cel puțin 3 medicii înainte de a fi trimis la medicul specialist.

Pacienții care au făcut parte din acest studiu au mărturisit că nu au luat în seamă primele semne și asta pentru că le-au considerat banale. Mulți dintre ei au ajuns la medic atunci când starea de sănătate s-a agravat. Medicii spun că este foarte important ca boala să fie descoperită la timp pentru a a începe cât mai repede tratamentul.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!