Eliminarea toxinelor din organism depinde de forța glandelor endocrine, precum tiroida, pituitara sau hipofiza, suprarenalele. Dacă eliminarea toxinelor din corp este preluată de tiroidă, atunci vor apărea probleme ale epidermei, precum cataruri, acnee, abcese, furuncule, eczeme sau la nivelul mucoasei, precum guturai, tuse.

tratamente naturiste pentru noduli tiroidieni

Se face cură de dezintoxicare pentru orice problemă la tiroidă

În cazul dereglării glandei tiroide, însoțită de apariția nodulilor, există numeroase tratamente naturiste. Se punctează în dreapta sub claviculă și în stânga la încheietura brațului cu macerat de nuci sălbatice în țiței. Aveți grijă că acest macerat se usucă mai greu și poate păta îmbrăcăminte. Se fac cataplasme câteva luni cu varză zdrobită cu sticla sau cu argilă. Se consumă ovăz, care este stimulent, porumb, care are rol de moderator al tiroidei, usturoi, ceapă, spanac, varză, morcov, roșie, pară, struguri.

În cazul hipertiroidiei, care este o secreție excesivă a hormonilor tiroidieni, aceasta se manifestă prin slăbire, palpitații, tremurături, nervozitate excesivă, insomnii, exoftalmie – proeminența globilor oculari, tahicardie, scaune frecvente, gușă – creșterea în volum a glandei tiroide.

Hipertiroidia, secreția excesivă a hormonilor tiroidieni

Tratamente naturiste pentru hipertiroidie sunt numeroase, dar în primul rând se consumă următoarele: porumb (să nu fie modificat genetic), ciuperci, cereale, ceapă, usturoi, mere, măsline, păstârnac, vinete, andive, spanac, cartof, lobodă, cicoare, prune, cireșe, vișine, lămâi, castane. Se face suc de țelină și se bea 100 de grame zilnic dimineața pe stomacul gol, o perioadă cât mai lungă. Se face un decoct din 30 de grame de țelină, se pune la 1litru de apă și se consumă 2-3 căni pe zi. Se face infuzie din 2 lingurițe de frunze de țelină și se beau 2 căni pe zi. Se prepară un decoct din pătrunjel astfel: se iau 50 de grame de pătrunjel și se fierb într-un 1 litru de apă timp de 20 de minute; se ia cu miere.

Se mai fac infuzii cu pătrunjel, 2 căni pe zi. Se face suc din 50-100 de grame de pătrunjel, se ia zilnic dimineața pe stomacul gol. Se iau 2 linguri de ulei de porumb natural, una dimineața, una seara. Se mai poate lua tinctură de valeriană, de păducel, câte 15 picături de 3 ori pe zi în ceai sau apă.

Hipotiroidia, se manifestă prin tulburări de creștere și luare în greutate

Hipotiroidia înseamnă insuficiența tiroidiană și se manifestă prin tulburări de creștere. Se consumă mult ovăz și alge. Nu se consumă muștar și ridichii negre, care prin substanțele conținute nu permit sinteza hormonilor tiroidieni. Se face un decoct cu o parte laminaria sau iarbă-de-mare (alge) la 10 părți de apă, se lasă la macerat 4 ore, după ce se fierb și se filtrează. Sau se face infuzie cu o linguriță la o cană și se beau 4 căni pe zi.

Pentru cine dorește să urmeze o cură de dezintoxicare a organismului, care ajută enorm la problemele legate de tiroidă, iată o rețetă excelentă pentru toate vârstele. Este eficientă mai ales că ajută la pierderea în greutate. Se ține între 14 și 45 de zile, în funcție de cât de mult este nevoie de dezintoxicare. Trecerea de la regim de dezintoxicare la regim normal se face încet și se poate începe cu lactate crude (iaurt natural din lapte proaspăt nefiert, gălbenuș), apoi treptat pește și restul alimentelor.

Dimineața se bea treptat 1litru de apă distilată și se iau 2-3 linguri de orez crud, care are rol de a dezintoxica.

După ora 12 se beau sucuri de legume și fructe, până la 1litru. Se mai poate face citronadă din apă distilată cu polen, miere, lămâie. La fel, ceai sau macerat de urzici în apă distilată.

La ora 5 se face un ceai de păpădie înainte de masă, apoi se consumă 150-200 de grame de grâu încolțit sau terci de grâu cu mere, plus 3-4 nuci și miere.

Înainte cu 2-3 ore de culcare se face o salată de legume cu lămâie și nucă, fără ulei; fulgi de ovăz; semințe crude de dovleac sau floarea-soarelui.

În timpul zilei se consumă până la un 1kg de mere, pere. Se mai beau macerat de cătină sau măceșe în apă distilată, ceaiuri de mușețel, busuioc, coada-calului, coada-șoricelului.

sursa