mirodenii

Pentru a preveni cancerul, nu ezita să folosești condimente / mirodenii în mâncărurile pe care le prepari. De pildă, piperul are efect antiinflamator, iar scorțișoara inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.

Usturoiul previne cancerul mamar

Are în compoziția lui seleniu, sulf, arginină, flavonoide, alicină, datorită cărora ajută în prevenirea mai multor tipuri de cancer cum ar fi cel mamar, de esofag, de stomac, de pancreas sau de colon.

Usturoiul stopează apariția infecțiilor bacteriene și stimulează regenerarea celulară.

mirodenii
Scorțișoara previne cancerul pancreatic

O jumătate de linguriță de scorțișoară consumată în fiecare zi are puterea de a preveni cancerul.

Nu numai că îți aduce un plus de fier și de calciu, ci și oprește dezvoltarea tumorilor și a inflamațiilor produse de bacteria Helicobacter Pylori, cauze posibile ale cancerului de stomac și pancreatic.

Tinctura de piper încetinește procesul de dezvoltare a tumorilor

Extractul de piper este utilizat în medicina naturistă ca antioxidant și anticancer. Tinctura de piper previne cancerul și inhibă dezvoltarea celulelor canceroase în cancerul de sân. Sunt necesare 12 picături de tinctură în fiecare zi.

Oregano combate cancerul de prostată

Bogat în flavonoide și acizi fenolici, oregano este un condiment cu efect antioxindant, pe care-l poți folosi cu încredere în salate, în sosurile cu roșii, la grătar, în mâncărurile cu carne de vită sau picante.

Are și acțiune antimicrobiană, fiind util în combaterea bacteriei Listeria monocytogenes, cauza bolii listerioză, periculoasă pentru femeile însărcinate și pentru făt, putând duce la naștere prematură.

Mai mult, datorită substanțelor antimicrobiene pe care le conține, oregano oprește dezvoltarea celulelor canceroase maligne, mai ales în cazul cancerului de prostată.

Ardeii iuți stopează evoluția cancerului

Poate că știai că ardeiul iute taie pofta de mâncare, topește grăsimile și scade tensiunea arterială, dar se pare că este eficace și pentru prevenirea cancerului.

Datorită capsaicinei, substanța pe care o au ardeii iuți în compoziție, sunt utili în combatarea formării celulelor canceroase. Cercetările făcute pe cobai au demonstrat că substanța din ardeii iuți, capsaicina distruge celulele canceroase în cancerul de prostată, prin stoparea dezvoltării lor.