Cancerul este cea mai răspândită afecțiune la nivel mondial, motiv pentru care metodele de tratament în ce-l privește vor fi întotdeauna la mare căutare.

Amestecul-de-3-ingrediente-care-țin-cancerul-la-distanță cancerul

Fiind o maladie cu incidență mare, și metodele de prevenție a sa suscită același interes crescut. Un medic american a dezvăluit însă rețeta unui amestec de trei ingrediente, menit să prevină cancerul. Ingredientul de bază – turmericul. Amestecul de 3 ingrediente care țin cancerul la distanță poate fi preparat și consumat de oricine.

Turmericul, condimentul-minune cu proprietăți anticancerigene

Există numeroase studii care confirmă faptul că turmericul, grație proprietăților sale antiinflamatorii foarte puternice, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase. Administrat după instalarea maladiei, turmericul poate induce moartea celulelor canceroase și sensibiliza liniile de celule canceroase care nu răspund la tratamentele convenționale.

Turmericul previne mai multe tipuri de cancer, precum cancerul mamar, de colon, de prostate, de creier. Studii de laborator desfășurate pe șoareci au relevat faptul că șoarecii care fost expuși la substanțe chimice carcinogene, nu s-au îmbolnăvit de cancer atât timp cât le-a fost administrat turmeric.

Singurul dezavantaj al acestui condiment este faptul că este greu de digerat, de aceea nu este recomandat persoanelor care suferă de ulcer. Pentru a înlesni digerarea turmericului, este recomandat să fie amestecat cu piper negru sau ghimbir și ulei de măsline. În plus, piperul potențează efectul anticancerigen al turmericului cu aproximativ 200%.

Cum prepari amestecul care te ferește de cancer

Mixul-minune se obține dintr-un sfert de linguriță de turmeric, jumătate de lingură de ulei de măsline, un vârf de cuțit de piper negru proaspăt măcinat.

Amestecă bine cele 3 ingrediente și consumă mixul fie ca atare, situație în care va trebui să-l diluezi în puțină apă, fie adaugă-l în diverse mâncăruri, supe sau salate. În această ultimă situație, ține cont de faptul că acest amestec își pierde din proprietăți dacă stă pe foc prea mult timp. De aceea, adaugă-l în mâncare la sfârșitul procesului de gătire.

În scopul prevenirii maladiei, dar și al distrugerii celulelor canceroase în cazul în care aceasta deja s-a instalat, specialiștii susțin că amestecul pe bază de turmeric trebuie administrat de mai multe ori zilnic. O altă veste bună este că amestecul de 3 ingrediente care țin cancerul la distanță nu are niciun efect secundar.

Sursa: http://www.avantaje.ro