Construcţia celui mai modern ambulatoriu de radioterapie din vestul ţării, de la OncoHelp din Timişoara, a început în luna mai 2019, fiind finalizată în luna noiembrie 2020.

Cel mai modern ambulatoriu de radioterapie din vestul ţării, din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp din Timişoara, a fost inaugurat vineri, 27 Noiembrie 2020. Este vorba despre investiţia recent încheiată – în valoare de peste 2,2 milioane de euro –  care cuprinde construcţia realizată în regim S+P+2 etaje, cu o suprafaţă totală de 2.130 metri pătraţi. 

Acest ambulatoriu va deservi pacienţi din partea de Vest a ţării, dar şi din judeţe mai îndepărtate. Pe lângă serviciile de specialitate, aici vor fi oferite posibilităţi de cazare – în camere cu două sau trei paturi şi baie proprie, oferind astfel condiţii hoteliere de excepţie, în mod gratuit, pentru 48 de pacienţi.

Aceştia vor beneficia şi de trei mese pe zi, tot în regim gratuit.

Cazarea pacienţilor care se află în curs de radioterapie, cu domiciliul în alte localităţi, şi cu posibilităţi modeste de cazare în Timişoara a fost unul din motivele importante care au condus la realizarea ambulatoriului de radioterapie în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp din Timişoara.    

“Cancerul evoluează continuu şi nu se opreşte în perioada carantinei. Studii serioase din literatura de specialitate arată o creştere semnificativă a mortalităţii prin cancer în anul 2020. Cancerul rămâne şi azi împăratul tuturor bolilor, cu peste 80.000 cazuri noi în România anul acesta şi 50.000 decese, de cinci ori mai mult decât decesele cauzate de COVID-19.   

Considerăm că menţinerea unor servicii de calitate, efectuate la timp, pentru bolnavii de cancer rămâne o prioritate esenţială. Am dezvoltat noul ambulatoriu de radioterapie într-o perioadă vitregă, supuşi multor constrângeri financiare şi logistice, cu convingerea că trebuie să continuăm această luptă”, a spus Şerban Negru, preşedinte al Asociaţiei OncoHelp.    

Spaţiu nou, elegant şi generos

Construcţia noului ambulatoriu de radioterapie a început în luna mai 2019, fiind finalizată în luna noiembrie 2020. Aici sunt integrate cabinetele medicale în regim ambulatoriu – specialitatea Radioterapie: la parter, pe o suprafaţă de 468 metri pătraţi va funcţiona zona de recepţie, sala de aşteptare, şi un număr de şapte cabinete medicale de specialitate – Radioterapie.

Pe lângă acestea, la subsol va funcţiona camera de conturaj şi planning al tratamentului prin radioterapie, şi o sală de curs care va permite desfăşurarea activităţii didactice în cele mai bune condiţii pentru studenţi şi rezidenţi.

Etajele 1 şi 2 vor deservi ca zonă de cazare pentru 48 de pacienţi, în camere cu doi sau trei paturi, cu baie proprie.

Acestea vor face parte din Laboratorul de Radioterapie OncoHelp – care va deveni cel mai mare centru de radioterapie din vestul României.

“Prin finalizarea şi darea în folosinţă a acestui imobil am reuşit să atingem două obiective importante cuprinse în planurile de dezvoltare ale Centrului de Oncologie Oncohelp. Unul dintre ele e reprezentat de mutarea ambulatoriului de radioterapie în casă nouă, într-un spaţiu elegant şi generos în care pacienţii vor beneficia de îngrijire medicală în cele mai bune condiţii. Un al doilea obiectiv, şi poate cel mai important, este reprezentat de posibilitatea de a oferi sprijin pacienţiilor din afara Timişorii – prin cazarea gratuită a acestora pe întreaga durată a şedinţelor de radioterapie de care beneficiază în cadrul spitalului nostru” a declarat Valeriu Borugă – manager general al Asociaţiei OncoHelp. 

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!