ceai negruO licoare adorată de chinezi încă din timpuri străvechi are proprietăţi de-a dreptul miraculoase: este eficientă în prevenirea unor maladii necruţătoare. Este vorba de ceai negru.

Consumul de ceai negru este considerat a fi extrem de util. Acesta este unul dintre cei mai buni substituti ai cafelei, deoarece cantitatea de cofeina pe care il contine este putina, dar este suficienta pentru a facilita fluxul de sange la creier. De asemenea s-a demonstrat ca cantitati mici de cafeina protejeaza inima.

Ceaiul negru a fost supus mai multor studii. Oamenii de stiinta japonezi au aratat ca un consum regulat al acestui tip de ceaiinhiba efectele nocive ale alimentelor grase pentru organism, careconduc la diabet de tip 2.

Fiziologii americani si britanici au efectuat un studiu recent cu efectul pe care il are ceaiul negru in zaharul din sange de la animale. 75% din iepurii care au primit extract de ceai, nivelul zaharului din sange a scazut in 2 ore, mai mult de 30%. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca substanta benefica din ceai este teaflavine, care se obtine prin fermentare.

Teaflavinele imobilizeaza enzima care descompune amidonul din paste, cartofi si alte alimente care il contin.

Astfel, scade nivelul de glucoza din sange. Din toate acestea se pare ca 2-3 cesti de ceai negru pe zi, este foarte bun in alimentatia pentru diabetul zaharat la adulti. Ceaiul negru poate preveni chiar diabetul. Pe langa acestea, ceaiul negru are o serie de beneficii pentru sanatatea corpului. Aceasta bautura reduce riscul de boli de inima, cancer si boala Parkinson.

Chiar daca are atat de multe beneficii, consumul excesiv poate duce, de asemenea, la consecinte neplacute. Suprasolicitarea de ceai nu este recomandata, deoarece acesta contine cofeina. Acesta trebuie consumat in cantitati mici, acesta fiind absorbit mai rapid de organism decat cafeaua, scrie ziuadecluj.ro

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!