cartofi mari_61058000

Un raport care arata legatura dintre cancer si cartofii modificati genetic este trecut sub tacere.

Militantii impotriva recoltelor modificate genetic din Marea Britanie solicita ca recoltele test ale cartofilor MG sa fie stopate in aceasta primavara dupa obtinerea si mai multor dovezi care le asociaza cu cancerul la sobolanii de laborator.

Activistii Greenpeace din Marea Britanie afirma ca rezultatele obtinute in urma testelor realizate in Rusia si facute publice dupa o batalie juridica de opt ani cu industria biotehnologica, sustin cercetarile realizate de catre dr. Arpad Pusztai, care primise aspre critici din partea Societatii Regale si a Institutului de Stat pentru Controlul Calitatii din Olanda.

Graham Thompson, militant Greenpeace, afirma ca dovezile sprijina „cercetarea facuta de Pusztai, care a fost discreditata atunci de catre industrie”. Brian John de la GM Free Cymru din tara Galilor, care a publicat in 2007 rezultatele cercetarii cu privire la cartofii modificati genetic, afirma ca aceasta a fost realizata in 1998 de catre Institutul de Nutritie al Academiei de stiinte Medicale din Rusia, rezultatele ei fiind ascunse timp de opt ani.

Cercetarea arata ca sobolanii hraniti cu cartofi modificati genetic au dezvoltat tumori; ficatul, rinichii si intestinul gros fiindu-le grav afectate. Cartofii contineau o gena rezistenta la antibiotice. Institutul rus a refuzat sa dea publicitatii aceste informatii.

Cu toate acestea, Greenpeace si alte grupuri au realizat o campanie judiciara prelungita pentru obtinerea acestui raport.

In mai 2004, Tribunalul Districtual din Moscova a hotarat ca informatiile legate de siguranta consumului hranei modificate genetic sa fie facute publice. insa institutul a refuzat sa publice raportul. Greenpeace si grupurile activiste din Rusia au dat din nou in judecata institutul, iar in septembrie 2005 au obtinut o sentinta prin care raportul trebuia facut public.

Consultantul Greenpeace, Irina Ermacova, care a realizat pe cont propriu cercetari referitoare la hranirea animalelor cu hrana modificata genetic, a analizat concluziile raportului. Ea afirma ca soiul de cartofi MG Russet Burbank este printre „cele mai periculoase” categorii de hrana folosite in teste si ca „pe baza acestor dovezi ei nu pot fi folositi in hrana oamenilor”.

Sursa – suntsanatos.ro

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!