Diagnosticata cu cancer la colon, Monica Pop a fost suspusa la trei operatii chirurgicale, a urmat un tratament complicat, dar a uimit cu atitudinea avuta, astazi, intr-o emisiune TV.

recidivat cancerul, cancerul nu este o boală incurabilă

Managerul General al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, Monica Pop, a vorbit despre cea mai grea perioada din viata ei: diagnosticarea cu cancer la colon si tratamentul urmat inainte si dupa ce i-a recidivat cancerul. Desi a trecut prin proceduri complicate si nu a fost deloc usor, Monica Pop ii sfatuieste pe toti cei care au fost diagnosticati cu teribila maladie sa fie increzator. “Tratamentul nu este greu. Nu mai este ca acum 10 ani. Nici numarul deceselor nu mai este atat de mare. A scazut enorm. Nu este o boala incurabila!”, a spus Monica Pop.

„Am facut o recidiva a bolii, iar acum sunt in starea in care ma vedeti, foarte buna zic eu. Sa nu mai spuna nimeni ca este incurabil cancerul. Vrea sa dau un sfat oricaui bolnav care sufera de boala asta: sa nu stea acasa. Nu mi-a fost niciodata rau dupa chimioterapie.

Este o boala severa, dar nu este incurabila, dupa cum se vede. Vorbesc pentru toata lumea, pentru ca exista si cancer la ochi. Avem pacienti care traiesc de 15-20 de ani cu el. Conditiile sunt foarte multe: sa mergi la medic la timp, lucru pe care eu nu l-am facut, sa muncesti si sa urmezi tratamentul”, a spus Monica Pop, astazi, la o emisiune TV.

„Personal nu am avut de ce sa fac boala asta. Nu mananc gras, nu exista niciun fel de factor declansator de la mine. Nu am avut in familie. Asta este… apare o mutatie genetica si, sigur, este si un stres la meseria mea, sunt vulcanica si asa sunt eu. Imi place sa traiesc fiecare moment, asa am fost tot timpul. Nu am avut de ales. Am stat la locul meu, am fost declarata pacientul anului. Ce fac la spital medicii si asistentele la Urgenta si la Terapie Intensiva e extraordinar”, a adaugat Monica Pop.

Monica Pop este un medic oftalmolog roman, absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti. Este nascuta intr-o familie de medici. Are functia de Manager General al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti.