Descoperire remarcabilă: un medicament din plante vindecă leucemia. Mai multe persoane care suferă de aceasta cruntă boală şi care au primit homoharingtonina, un medicament făcut din frunze de arbore de Cephalotaxus, un arbust chinezesc, și-au revenit în mod surprinzător. Alți pacienți, care au fost tratați cu medicamente obișnuite, nu au putut fi salvați.

vindecă leucemia, leacul pentru leucemie

Conform dailymail.co.uk, rata de succes al acestui medicament este de 85%.

Toți pacienţii care au primit tratamentul sufereau de aceeași boală, leucemie mieloidă acută, o formă agresivă de cancer al sângelui.

20 dintre cei 24 de pacienți tratați cu homoharingtonină, plus un medicament convențional care să potențeze efectul primului, au intrat în remisie. În plus, o femeie de 76 ani a rămas în remisie pentru mai mult de un an, chiar dacă i s-a administrat medicamentul din plante doar cinci luni.

Medicamentul este făcut din frunze și uneori din scoarță de Cephalotaxus harringtoni, un arbust exotic originar din nordul Japoniei, China și Coreea.

Arbustul face parte din familia Taxaceae și ajunge la înălțimea de 4-8 metri. Medicamentul făcut din acest arbust împiedică tumorile canceroase să producă proteinele de care au nevoie să crească și să se răspândească.

Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong au spus că homoharingtonina e folosită în China pentru tratarea leucemiei mieloide de zeci de ani.