Rata supraviețuirii acestui tip de cancer poate să crească, daca acesta este descoperit la început. Însă, din nefericire, la majoritatea bolnavilor, atunci când este diagnosticat, de cele mai multe ori este prea târziu, iar aceste lucruri pot fi evitate dacă populația ar cunoaște simptomele cancerului la plămâni.

simptomele cancerului la plămâni

Pentru fumători este foarte important să înțeleagă și să descopere simptomele cancerului la plămâni. Circa 85% dintre persoanele care au dezvoltat cancer fumează sau au fumat peste 10 ani oricand în decursul vieții și doar 15% s-au imbolnavit fără să fi fumat.

Tuse persistentă – Majoritatea oamenilor pun tusea pe seama altor afecțiuni decât cea reală (cancerul pulmonar în cazurile cele mai grave), iar daca o tuse ține mai mult de două săptămâni ar putea fi un semn al acestei afecțiuni. De asemenea, tusea poate fi însoțită și de sânge, chiar dacă acesta nu este în cantitate mare, este una din simptomele cancerului la plămâni.

Scurtarea respirației atunci când este practicat sportul
– Acesta reprezintă un alt simptom care apare în fazele de început ale afecțiunii însă, de cele mai multe ori, este asociat cu îmbătrânirea și de cele mai multe ori nu primește nicio atenție, fiind trecut cu vederea. Dacă există și alte simptome, ar fi bine să se programeze un consult la un medic specialist, deoarece cauzele nu sunt întotdeauna mai putin îngrijorătoare.

Dureri de spate, piept, umăr, braț – Acest tip de cancer poate să afecteze nervii, și să ducă la apariția unor dureri în zonele enumerate mai sus. Aproximativ 50% dintre pacienții diagnosticați cu cancer la plămâni s-au plâns de astfel de dureri.

Sursa