Aceasta rețetă a fost publicată în HLS în anul 2002. Din păcate, ea a fost dată uitării și discreditată de companiile farmaceutice în urmărirea profitului. Sarea engleză (magnezie) în comprese, funcționează la fel în toate cazurile. Totul este verificat și funcționează!

Această poveste a fost găsită într-un ziar vechi. Discursul este despre uimitoarele proprietăți de vindecare ale sării, care a fost folosită chiar și în timpul celui de-al doilea razboi mondial pentru a trata soldații răniți.

“În timpul Marelui Război Patriotic, am lucrat ca asistentă medicală pe câmpul de luptă cu chirurgul Shcheglov. El a aplicat cu succes o soluție hipertonică (saturată) de sare de masă pentru tratarea răniților. Pe rănile extinse și murdare, el a aplicat o soluție hipertensivă, umezită cu un șervețel mare. După 3-4 zile, rana a devenit curată, temperatura soldatului a revenit la normal, după care a fost aplicat un alt bandaj. 

Aproximativ 10 ani după război, am folosit metoda Shcheglov pentru a-mi trata propriii dinți, precum și cariile complicate de granulom. Norocul a venit în două săptămâni. După aceea, am început să studiez efectul de ser fiziologic pentru boli cum ar fi colecistita, nefrita, apendicita cronica, boli de inima reumatice, procesele inflamatorii în plămâni, reumatism articular, osteomielita, abcese după injectare și așa mai departe.

În principiu, acestea au fost cazuri izolate, dar de fiecare dată am obținut destul de rapid rezultate pozitive. Mai târziu, am lucrat în spital. Am reușit să vindecăm hematoamele, bursita, apendicita cronică. Faptul este că soluția salină are proprietăți absorbante și atrage din țesut un fluid cu o floră patogenă. 

Chirurgul mi-a sugerat că încerc o soluție salină în tratamentul tumorilor. Primul astfel de pacient a fost o femeie cu semnul cancerigen din naștere. Ea a atras atenția asupra acestei maladii după șase luni. În această perioadă alunița s-a transformat într-o culoare violetă, a crescut în volum, din care se scurgea un lichid brun. Am început să-i fac antiinflamatoare. După prima etapă, tumoarea a devenit palidă și a scăzut.

După cea de-a doua, ea s-a dezrădăcinat. Scurgerile au încetat. Iar după a patra etapă, totul devenea mult mai bine. Cu cea de-a cincea etapă totul s-a terminat cu succes iar ea a devenit sănătoasă. 

Aș putea continua istoria terapiilor miraculoase cu ajutorul bandajelor cu soluție hipertonică. Sunt multe, însă un lucru e cert, ele își fac efectul.”

Rezumând rezultatele observațiilor sale făcute pe parcursul a 25 de ani privind utilizarea soluției saline hipertonice în scopuri medicinale, această asistentă medicală a ajuns la următoarele concluzii.

  1. Pansamentul cu sare acționează local: numai pe organul bolnav, zona afectată și în profunzime. Scurgerile sunt absorbite din țesutul subcutanat de bacterii, viruși, substanțe anorganice, otrăvuri etc.
  2. Pansamentul cu soluție hipertonică cu sare de masă acționează treptat. Rezultatul terapeutic se realizează în decurs de 7-10 zile. În unele cazuri, este necesară o perioadă mai lungă.
  3. Înainte de tratament, spală rana cu apă caldă și săpun și șterge locul cu un prosop cald și umed.
  4. Materialul pansamentului trebuie să fie higroscopic și curat, fără reziduuri de grăsime, unguent, alcool, iod. Pielea corpului ar trebui, de asemenea, să fie curată. Pentru un bandaj este mai bine să folosești țesături de in, sau de bumbac, dar nu noi, dar spălate în mod repetat. Opțiunea ideală – tifon.
  5. Pansamentul trebuie să fie de umiditate medie, nu foarte uscat, dar nici prea umed. Ține bandajele pe locul dureros timp de 10-15 ore.

Sursa