Bolnavă de cancer, o tânără actriță din China a murit după ce remediile tradiționale nu au oferit niciun rezultat.

chinezoaica-bolnava-de-cancer, bolnava de cancer, bolnavă de cancer

În luna iulie, Xu Ting a dezvăluit celor 300.000 de fani de pe site-ul de microblogging Weibo că a fost diagnosticată cu limfom.

Tânăra a decis să nu facă chimioterapie, argumentând că ar fi prea dureroasă și că i-ar putea aduce moartea mai repede. În loc, Xu a optat pentru medicina tradițională, așa că a beneficiat de un tratament cu ventuze, de la un vraci, de acupunctură și de jiusha, un tratament tradițional care presupune ciupirea gâtului și a spatelui pentru a crește fluxul sangvin.

Niciuna dintre aceste proceduri nu a funcționat, așa că Xu a slăbit tot mai mult. În cele din urmă, sora fetei a convins-o să urmeze chimioterapia.

Dar era prea târziu pentru că avea sistemul imunitar la pământ. Ultimul post a venit pe 18 august, când Xu a anunțat că se simte atât de rău încât nu-și mai dorește decât să moară.

A urmat o lungă dezbatere pe tema tratamentului corect. În vreme ce mulți critici au atras atenția asupra pericolului la care se expun oamenii care aleg vracii și superstițiile, alții, inclusiv ziarul Cotidianul Poporului (Rénmín rìbào, 人民日报), oficiosul Partidului Comunist din China, au susținut că medicina tradițională chineză nu trebuie învinuită pentru moartea actriței Xu Ting.