cancer de sân

Cancerul de sân, potrivit statisticilor, se află pe locul doi ca mortalitate, după cel pulmonar. De aceea, nu trebuie să neglijaţi niciun simptom şi să faceţi un control medical. Dacă diagnosticul se confirmă, iar specialiştii stabilesc că aveţi cancer HER2 pozitiv, iată ce trebuie să faceţi.

În urma testelor, dacă medicul vă confirmă că suferiţi de cancer de sân, va stabili de ce tip este acesta: HER2 pozitiv sau HER2 negativ. În funcţie de acest rezultat, se va institui tratamentul.

Una din şase femei este afectată

“Receptorii de pe celulele tumorale se numesc HER2, iar pe unele dintre ele există un număr mai mare decât normal de astfel de receptori. Acestea se numesc HER2 pozitiv. Una din şase femei diagnosticate cu cancer de sân are receptori HER2 pozitiv. Acest tip de cancer este mai agresiv, se proliferează mai rapid şi recidivează mai frecvent”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Fructe şi legume care previn boala

Pentru a vă reduce şi chiar anula riscul de cancer, trebuie să mâncaţi varză, broccoli şi conopidă pentru că aceste alimente au proprietăţi anticancerigene. De asemenea, caisele încetinesc procesele degenerative din organism, sunt o sursă de vitamine şi minerale şi previn cancerul. Şi consumul de ceapă verde reduce incidenţa cancerului mamar la femei şi reechilibrează hormonal organismul. Un alt antioxidant şi imunostimulator natural este usturoiul. În plus, minimum de două ori pe săptămână ar trebui să mâncaţi peşte pentru că el constituie o sursă de Omega 3 pentru organism şi ne fereşte de cancer. Alte fructe cu efect de prevenire a cancerului sunt cireşele şi vişinele, care au proprietatea de a detoxifia organismul.

Tumorile, descoperite înainte să fie palpabile

“Metodele moderne de investigaţie permit depistarea tumorilor mamare înainte ca acestea să fie atât de dezvoltate ca să poată fi palpabile. Astfel, cu cât tratamentul este instituit mai rapid pe leziuni aflate în fază incipientă, creşte şi rata de vindecare. De aceea, femeile cu vârsta de 30 de ani trebuie să-şi facă o dată la doi ani o mamografie, iar cele trecute de 40 de ani, anual”, susţine dr. Luca.

“În cancerul de sân HER2 pozitiv, tratamentul trebuie instituit rapid.” – Dr. Laurenţiu Luca

45 de ani este vârsta la care apare cel mai des cancerul de sân.


Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!