Produsele cosmetice și de îngrijire care pot duce la infertilitate și la cancer de sân

Produsele cosmetice și de îngrijire le ajută pe femei să arate tot timpul perfect și să prevină îmbătrânirea prematură a pielii, dar experții atenționează că este important ca ele să fie alese cu mare atenție. Anumite ingrediente existente în acest produse pot duce la infertilitate și chiar pot favoriza dezvoltarea cancerului de sân.

O nouă cercetare realizată de oamenii de știință de la Universitatea George Mason, Virginia, subliniază importanța alegerii responsabile a produselor de îngrijire, dar și a celor folosite pentru machiaj. Testele au evidențiat că în compoziția acestora există un cocktail de substanțe chimice care pot produce un dezechilibru hormonal și pot cauza cancer de sân sau pot duce la infertilitate.

CITEȘTE ȘI…Metoda care ar putea creşte şansele de supravieţuire pentru pacienţii cu cancer. Ce au descoperit oamenii de știință?

Produsele cosmetice și de îngrijire care pot duce la infertilitate și la cancer de sân

Substanțele care le pot pune femeilor viața în pericol și care există în anumite produse cosmetice și de îngrijire sunt parabenii și bisfenolul A (BPA). Cercetătorii au constatat că acestea pot modifica nivelul de estrogen la nivelul organismului femeilor, ceea ce crește riscul de a dezvolta cancerul de sân, fibromul uterin sau sindromul ovarelor polichistice.

În cadrul cercetării au fost prelevate 500 de probe de urină de la 143 de femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 44 de ani. După ce au fost analizate probele, oamenii de știință au descoperit că nivelul hormonilor reproducători este influențat de existența acestor substanțe în organism și de cantitatea acestora.

“Ceea ce ar trebui să reținem din acest studiu este că ar trebui să fim mult mai atenți la substanțele chimice care există în produsele de îngrijire și în cosmeticele pe care le folosim. Avem indicatori care arată că astfel de substanțe chimice, printre care se numără și parabenii, pot crește nivelul de estrogen. Dacă această ipoteză este confirmată și de cercetări suplimentare, aceasta ar putea fi un factor important în apariția bolilor legate de estrogen, printre care și cancerul de sân”, a spus Dr. Ania Pollack, profesor asistent la Universitatea George Mason din Statele Unite, potrivit dailymail.co.uk.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!