Această plantă injust neglijată abundă în proprietăți medicinale. Rădăcina de păpădie este o sursă bună de potasiu, Vitamina A, fier, calciu, acid folic, magneziu și Vitamina C. Până în prezent, despre păpădie se știa că are proprietăți diuretice, stimulează secreția bilei, curăță ficatul, ajută la tratarea alergiilor, și este un aliat în lupta contra colesterolului mare. Rădăcina de păpădie a fost folosită de secole în China și pentru unele tipuri de cancer.

Studiu

Studiile recente au demonstrat că rădăcina de păpădie poate avea beneficii semnificative pentru pacientii bolnavi de cancer. Siyaram Pandey, medic biochimist la Departamentul de Chimie si Biochimie de la Universitatea Windsor din Canada a studiat timp de 2 ani potențialul anti-cancerigen al rădăcinii de păpădie. Prima fază a cercetărilor a arătat cum rădăcina de păpădie a forțat o celulă canceroasă de sânge agresivă și rezistentă la tratament (numită leucemie limfocitară cronică) să comită suicid. Rădăcina de păpădie afectează celulele de cancer astfel încât acestea pur și simplu se destramă, în timp ce celulele sănătoase rămân neatinse.

Cercetătorii au descoperit apoi că un tratament repetat cu o doză mică de rădăcină de păpădie a fost eficient în uciderea majorității celulelor canceroase. Aceste rezultate neașteptat de bune i-au determinat pe cercetători
să continuie să studieze această plantă.

Cum se folosește rădăcina de păpădie pentru cancer

Păpădia crește la discreție la noi în țară, și poate fi procurată direct din natură. Specialiștii recomandă recoltarea tuturor plantelor medicinale din medii curate, departe de stradă și de alte locuri afectate de poluarea produsă de trafic.

Medicina populară folosește aproape toate părțile păpădie în scop terapeutic. Inclusiv frunzele și tijele de păpădie se pot mânca. Acestea au un efect dovedit de purificare a sângelui și curățarea ficatului. Din rădăcina de păpădie se poate prepara ceai, tinctură sau sirop.

Pentru tratarea cancerului se folosește pulberea de rădăcină de păpădie. Această rețetă a fost încercată cu succes de un bolnav de cancer. Rădăcinile scoase din pământ (tăiați frunzele sub coroană) se lasă la uscat la soare, într-un loc în care circulă aerul, sau se folosește un incubator sau deshidrator setat la 100 de grade. Dacă folosiți un
incubator, planta se usucă în 5-6 zile. Când rădăcina trosnește între degete, este suficient de uscată, și poate fi transformată în pulbere.

Se poate folosi râșnița electrică de cafea, însă acest procedeu poate elimina substanțele importante. Recomandarea este să încercați să sfărâmați câte o rădăcină de păpădie pe rând folosind un mojar și pistil, un obiect de bătut șnițelele sau un alt instrument care ajută la mărunțirea plantei cât mai fin. Durează în jur de 20-30 de minute tot procedeul. Păstrați pulberea într-un borcan cu capac, la loc uscat.

Se ia câte 1/2 sau 1 linguriță pe zi, amestecată cu apă sau suc de legume și fructe (niciodată calde sau fierbinți). Acesta nu este un tratament care funcționează peste noapte. După 3 săptămâni de tratament, majoritatea durerilor vor dispărea, iar în câteva luni, starea de sănătatea se va îmbunătăți considerabil, pe măsură ce celulele canceroase vor fi distruse.

Unele persoane s-au vindecat de cancer cu ceai de rădăcină de păpădie. Dacă nu aveți posibilitatea să preparați pulberea, încercați un tratament cu ceai de rădăcină de păpădie. Este posibil ca la pacienții care au fost deja supuși unui tratament chimioterapic acest remediu să nu funcționeze 100%, dar merită încercat.

Surse: 

http://www.cbc.ca/news/canada/windsor/cancer-killing-dandelion-tea-gets-157k-research-grant-1.1248382
Dandelion Root Treatment
Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!