Această supă magică a fost folosită de medicul antic grec Hipocrate pentru detoxifierea pacienților grav bolnavi, și relansată mai târziu de doctorul Max Gerson, în cadrul unei terapii naturale pentru cancer și alte boli grave.

supa lui Hipocrate

Supa lui Hipocrate:  rețeta originală

Această rețetă trebuie preparată conform unor indicații importante. Legumele trebuie fierte la foc mic. Prepararea la foc mare răpește valoarea nutritivă a alimentelor. De asemenea, legumele se fierb cu tot cu coajă, după ce au fost spălate cu atenție. În coaja legumelor se găsesc vitamine și minerale în concentrații prea mari pentru a ne lipsi de ele aruncând coaja la gunoi.

Ingrediente

• 1 cană de morcov
• 1 ceașcă de țelină
• 1 cană de praz
• ½ cană de pătrunjel
• 1 litru și jumătate de apă pură

Preparare

Legumele se spală bine (nu se curăță de coajă), se toacă mărunt și se pun la fiert în vasul cu apă. Se lasă la fiert la foc mic circa o oră și jumătate. Această supă trebuie consumată în cel mult două zile de la preparare. Pentru rezultate mai bune, folosiți un vas de inox, sau o oală care se închide bine. Pentru a elimina pesticidele, spălați legumele cu oțet.

Supă anti-cancer:  rețeta adaptată a lui Max Gerson

Această supă face parte din tratamentul naturist recomandat de medicul Max Gerson pacienților cu cancer.

Ingrediente

• 1 țelină
• 2 bucăți de praz
• 2 cepe
• 1 rădăcină de pătrunjel
• 1 kg de roșii
• 1 kg de cartofi
• 2-3 căței de usturoi
• ½ legătură de pătrunjel verde

Preparare

Așa cum am menționat mai sus, nici o legumă nu se curăță de coajă. Ele se spală cu apă și eventual se curăță cu o periuță. Se taie în bucăți medii, și se pun cu apa la fiert într-un vas de inox, care se închide bine. Legumele se lasă la fiert 3 ore, apoi se pasează prin sită, sau se dau prin blender, până obținem o pastă. Supa se păstrează la frigider și se încălzește câte o porție.

Istorie

Această rețetă de supă pe bază de legume datează de pe vremea lui Hipocrate – considerat părintele medicinei, care a trăit cu 550 de ani înainte de Hristos. Conform practicilor sale, pacienții suferinzi de boli cronice trebuie mai întâi de toate detoxifiați, adică curățați de toxine. Hipocrate folosea această supă și clisme. Deși seamănă cu supele “cu de toate” preparate de străbunicii noștri, secretul este fierberea legumelor în coajă. Supa este nu doar foarte nutritivă, ci și gustoasă și dietetică depotrivă.

Bibliografie:

“O Terapie Naturală Eficientă Pentru Tratarea Cancerului și a Altor Boli Grave”, Dr. Max Gerson

sursa

Doriti mai multe informatii despre vindecarea cancerului? Contactati-ne acum!